Søndagsturen gikk til en iglo – Tannfors

God søndag alle sammen :o) Nå er vi hjemme igjen etter en flott weekendtur til Åre i Sverige. Her er det alpinanlegg for en hver vanskelighetsgrad, massevis av folk, hytter, leiligheter, hotell og snø :o) Sola skinte fra skyfri himmel i dag og det var helt klart flott å være ute! På tur hjemover stoppet vi ved Sveriges største foss, Tannforsen. Her er det omvisning med guide, eller man kan ta seg fram på egen hånd. Rundturen ga oss mange fantastiske opplevelser og det som ungene kanskje vil huske mest er igloen. Hver vinter bygges en iglo i forbindelse med fossen, i år har de brukt fem uker på å sette opp byggverket. Enda har ikke fossen fryst helt til, men når det skjer vil det danne seg et naturlig hulrom under den, som igloen bygges sammen med.  Men før dere blir med inn i igloen skal dere få gå en liten tur langs fossen :o) Det er kaldt….. Det er vinter…. Det er vakkert….

DSCN5727

 

Is, snø, vann som ikke er helt frosset og på andre siden skinner sola….

DSCN5734

 

Vann, iskaldt vann som fosser fram og bryter seg forbi is og snø…Kan du se det, midt i bildet…. Om ikke lenge er alt helt stille, det rennende vannet må til slutt gi tapt for kong vinter. Alt vil fryse til is, vi er i vinterland :o)

DSCN5736-001

 

Det er utrolig hvilket inntrykk is og vann kan ha på oss. Jeg kan nesten ikke se meg mett på slike vakre farver og former :o)

DSCN5738-001

DSCN5743

 

Her står vi nedenfor fossen, her er det skygge, det er kaldt, sola når ikke fram, men vi skimter den så vidt over kanten.

DSCN5746

 

Bli med en tur utpå dette utkikkspunktet og titt ned i vannet…

DSCN5747

 

Lurer på om det vil bli isdekt overalt her….

DSCN5745

 

Men nå er det på tide å gå en tur inn i igloen, her er det lunt og fint :o) Stearinlys viser vei inn gjennom gangene.

DSCN5752

 

I dagslys ser vi godt uten lys, men når mørket senker seg kan det være godt med noe som lyser vei :o) Gangene er lange…

DSCN5751

 

Og svinger du inn ei dør åpenbarer dette seg…. Et nydelig byggverk, men ikke sett deg ned her uten et skinn eller noen annet godt og varmt å sitte på.

DSCN5760

Her finnes det også en egen bar :o)

DSCN5762

 

Og rom med benker og tak og vegger som ser ut som en bløtkake :o)

 

DSCN5748

 

Er du kald og sliten etter turen i igloen er det godt å kunne gå inn og varme seg i denne koselige cafeen. Her er det også en liten butikk, men håndverk og andre souvenirer.

 

DSCN5770

 

DSCN5774

Det ble en annerledes søndagstur for oss. Til alle dere som kjører forbi denne nydelige plassen, ikke nøl med å ta en stopp her. Det er det verdt! Nå skal jeg kose meg med kaffe og en bloggerunde før ny uke skal planlegges. Med all denne isen og snøen ble vi inspirert til å lage hjemmelaget vaniljeis, det blir en flott avslutning på ei herlig helg :o) Håper helga har vært flott hos dere også og at været har begynt å roe seg der det har vært dårlig.

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

2 thoughts on “Søndagsturen gikk til en iglo – Tannfors

Comments are closed.

Translate »