Strikkeplagg til de gode sommerdagene

 

Viking jentekjole
Via familien

Viking kjole til jentene

Sommeren i Norge er som vi vet, en blanding av varme og kjølige dager. Derfor er det perfekt å kunne ha en blanding av strikkeplagg tilgjengelig for begge deler. Her får du oppskrifter på strikkeplagg for de gode sommerdagene, enten de er varme eller kalde- Alle oppskriftene i dagens innlegg er gratis og du finner den ved å følge linken under bildene.  Viking kjolen ovenfor er strikket i nydelige lilla og rosa nyanser fra Viking Cream. Strikkede kjoler til små jenter er både nydelig og praktisk. Etterhvert som jentene strekker seg i lengden, vil kjolen kunne brukes til tunika over en tights eller shorts.

Sommerlett genser til dame

Favoritt stripe genser er dette designet kalt. Den er strikket i striper med tre forskjellige garntyper. Vipe bomullsgarn, Erle mohairgarn og Gullfasan som er i viskose. Hvite sommergensere kan brukes til alt. Det er så anvendelig med en slik genser i garderoben, og uansett om du velger bukse, kjole, shorts eller skjørt, så vil dette kunne bli en trofast følgesvenn.

DG-325-386_Favoritt-stripegenser-640x961
Via Tusen ideer.no

Sommerfuglgenser til kjølige sommerdager

Denne genseren er strikket i Drops Bella, som er en blanding av lin, bomull og viskose. Oppskriften kommer fra Happy Knitting hvor design og oppskrift er laget av Bente Olea Johnsen. Fargene er nydelige og jeg likte så godt kontrasten med de gule sommerfuglene som virkelig setter sitt preg på genseren.

sommerfuglgenseren-1
Via Tusen ideer

Hvit strikket t-skjorte

Hvite t skjorter er vel noe mange av oss har i garderoben, men tenk å ha en strikket versjon, en som virkelig hever det kjente og kjære plagget mange hakk. Den lille lommen kan man jo droppe hvis man ikke liker den, men se så fint det er med en liten stikning i en annen farge. Bruk favoritt fargen din strikke et plagg som kanskje blir din nye favoritt.

t-shirt-sweater-600-1
Via Purl Soho

En pyntet hverdagstopp

Nok et plagg fra Purl Soho som har massevis av spennende og lekre strikkeplagg og mønster på nettsiden sin. Denne toppen er ganske kort, men du justerer selv lengden etter hva du liker. Velg friske farger til sommerglade dager kombiner med to farger eller strikk alt i en og samme farge.

cap_sleeve_lattice_sweater600-1
Via Purl SoHo

Ta turen innom arkivet mitt som er fylt med Strikkeglede  Jeg er stadig på jakt etter flotte oppskrifter som du kan ha glede av. De aller fleste jeg finner fram til er gratis, mange er på engelsk da det er en utrolig mengde med flotte oppskrifter som finnes rundt omkring i verden, men du finner også mange norske. Mange sider har en oversettelses knapp du kan benytte dersom du ikke er helt fortrolig med engelsk. For deg som følger fredagshilsenen min, snart kommer det en pdf fil i bibliotektet med oversettelse av strikke begreper fra engelsk til norsk. Er du ikke følger enda, bli det da vel :)

Klem fra Nina