Søtpotet og grillmat

God mandag alle sammen :o) Det er ikke så lenge siden jeg spiste søtpotet for første gang. Jeg hadde hørt at den både skulle være sunn og god. Nå vet jeg at den er sunn og søt, veldig søt. Selv med salt og pepper var den veldig søt. Jeg tror nok den vil bli et riktig godt tilbehør til sterk mat, eller mat med kraftige smaker. Spekeskinke som tilbehør ble veldig godt. Den gode smaken kommer fram ved varmebehandling, slik som med mange andre grønsaker. Her har jeg tilberedt potetstaver i stekeovnen. Du kan også legge den på grillen i litt aluminiumsfolie.

DSC_0319

Fakta om søtpoteten er kjekt å ha. Hva gjør den nyttig for oss. Søtpotet er svært rik på betakaroten som omdannes til vitaming A, i tillegg til å gi deg vitamin C, kostfiber og andre næringsstoffer. Den er mer rik på antioksidanter enn gulrot og kan erstatte gulroten i et måltid. Ikke oppbevar søtpoteten i kjøleskap og pass på at du velger deg faste fine poteter i butikken. Informasjon om næringsinnhold har jeg hentet hos Bama, hvor du kan lese mer om denne søtpoteten :o) 

DSC_0309

Søtpotet er ingen potet til tross for navnet. Den minner mer om gulrot, men er mye søtere og rikere på enkelte næringsstoffer enn gulroten. At det bak det røde skallet skjuler seg en oransje farget sak som ved varmebehandling smaker som en søt frukt, nei det hadde jeg ikke trodd :o)

DSC_0310

Til jul fikk jeg Porsgrunns porselenskniv i gave. En bedre kniv skal du lete lenge etter, sylskarp og perfekt til grønnsaker og myke tomater :o) Det gikk lekende lett å dele denne i fine staver.

DSC_0315

Jeg skjærte tykke staver, men du kan for eksempel bruke ostehøvel og skjære løvtynne skiver som du steker i olje til chips. Flere oppskrifter og tips til hva denne søte poteten kan brukes til fant jeg “her”.

DSC_0313

Potetstavene la jeg på bakepapir i en brødform, deretter rislet jeg over litt olivenolje, pepper og maldonsalt. Jeg stekte de midt i ovnen på 215 grader i ca 20 min. Følg med under stekingen og ta de ut når de har fått den mykheten du ønsker deg.

DSC_0320

Viltkjøtt og spekemat vil gjøre seg godt til dette. Men du kan også blande noen avkjølte biter i en salat, chili skal visstnok være godt til søtpotet også, så her er det bare å prøve seg fram :o)

DSC_0316

Dagen startet med nydelig sol og varme. Jeg benyttet anledningen til å sitte i sola og lytte til et kurs jeg er med på. Den bittelille kattungen vår, kroet seg godt i fanget og fant det for godt å ta formiddags duppen sammen med meg :o) Kanskje han prøvde å muntre meg opp litt. I dag dro nemlig nest eldste sønn avgårde for å studere. Det blir tomt og rart uten han i huset, men det er jo slik det skal være. Ungene skal ut i verden :o) Akkurat nå siler regnet ned og jeg har rømt innendørs, kanskje er det tid for å lage den frokostblandingen jeg har gått og tenkt på en stund :o) Ha en herlig mandag og ukestart alle sammen!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

 

 

 

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

 

 

4 thoughts on “Søtpotet og grillmat

 1. am design says:

  Hei på deg!
  Ja, det er en tid for alt!!!
  Her begynner jenta vår på videregående på torsdag, men heldigvis er det i nærheten av der vi bor. Så hun blir hjemme noen år til.
  Gutten var har 2 år igjen på ungdomskolen.

  Her regner det også. Og det blir mørkt kl. 22.
  Høsten puster sommeren i nakken nå!!!

  Ha en fin kveld og en god natt!

  Klem fra Anne-Marit

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Det er spennende med videregående, her er vi så heldige at den ligger bare en liten kilometer unna :O) Tredjemann hos oss har også to år igjen på ungdomsskolen, her blir det konfirmasjonsforberedelser også etterhvert. Herlig kveld til deg :o) Klem

 2. Ninasskatter says:

  Heisann! Hvordan står det til med deg?
  For et utrolig bra tips du kom med nå. Tusen takk. Jeg har lenge tenkt å kjøpe søt potet , men glemmer det bare bort / i morra skal jeg kjøpe det!
  Ønsker deg en fin kveld , her i sør regner og tordner det i skrivende stund.

Comments are closed.

Translate »