Stemningsrapport fra hagen i oktober

stemningsrapport fra hagen i oktober - bye9design

stemningsrapport fra hagen i oktober - bye9design

Åååå, det er nesten så jeg ikke tørr si det, men vi har hatt et fantastisk høstvær og jeg har nesten ikke vært ute….. Det er jo ikke helt sant da, for i løpet av uken har jeg hatt mange lufteturer med hunden og det regnes jo med. Men jeg har ikke vært i hagen. Derfor tok jeg og Idefix (valpen vår) en liten luftetur i hagen i dag, for å se hvordan plantene og buskene har det etter en lang periode med frost. Når solen skinner og rimfrosten har lagt seg som et teppe over alt, er det utrolig vakkert. Det var fantastisk godt å gå en runde i hagen igjen og kjenne sola varme.

stemningsrapport fra hagen i oktober - bye9design

Jeg har jobbet og jobbet de siste ukene med å få alt klart til lansering av den nye bloggen Organized&Happy bye9design, og hver ledige stund etter jobb har gått med til det. Derfor har jeg for det meste oppholdet meg innendørs. Men nå har jeg endelig landet litt, alt det tekniske er på plass og da kan jeg endelig gjøre det jeg liker aller mest, nemlig skrive blogginnlegg,  lage print og sende fredagshilsen og eposter til mine trofaste følgere. Forhåpentligvis blir det noen flere turer utendørs også.

Denne søndagen startet akkurat slik jeg liker det. Passe tidlig og med en rykende varm og god kopp kaffe. Dagen begynte å våkne til liv med rosa skjær på himmelen, frosten sperret for alt utsyn på glassverandaen. Bortsett fra en valp som er tøffere enn toget og bjeffer på nabohunden når han selv står trygt og godt innendørs, så fikk mor og far en rolig søndagsmorgen. Planer ble lagt for dagen og jeg hadde bestemt for for en tur sammen med vofsen ut i hagen. Han fikk gå i langline, da kan han springe litt rundt og snuse akkurat slik han liker. Frosten er spennende også for små hunder, men det som er enda mer spennende er katter og andre hunder…..

stemningsrapport fra hagen i oktober - bye9designHan bjeffer sjelden når han er utendørs, men av en eller annen grunn klarer han alltid å erte på seg store hunder i band, og i dag var det tre store nabohunder som satte i gang med bjeffing og uling for å komme seg fram til den lille ulldotten. Vi klarte i alle fall å få eierne utendørs for å roe ned sine store vofser og søndagsfreden senket seg igjen over nabolaget. Så kom katten vår……

stemningsrapport fra hagen i oktober - bye9design

Plutselig var det bare å løsne på båndet og følge etter for nå gikk det raskt, her skulle det jages katt. Og opp i treet med katten mens en meget forvirret valp gikk rundt på bakken og skjønte ikke hvor det hadde blitt av den. Det rykker og napper i bandet mens jeg forsøker å knipse bilder uten at alt skal forsvinne som en tåkedott, men omsider blir det ro i hagen igjen, katten forsvinner inn og vofsen fortsetter snusingen etter spennende ting i hagen.

Jeg har vært spent på sopp og hund. Jeg kan overhodet ingenting om sopp og tar egentlig som utgangspunkt at alt er giftig. Jeg har derfor forsøkt å holde hunden unna disse vekstene som popper opp overalt om høsten. Men, det virker som hunden vet at dette ikke er noe for han, i alle fall har han styrt unna alt av sopp så langt. Men flotte, det er de jo der de står med en kåpe av frost.

stemningsrapport fra hagen i oktober - bye9design

Krydderbedet og bærbuskene har gjort sitt i år. Enda kan jeg redde noe av krydderet slik at det kan brukes utover vinteren. Ved å plukke av de delene som kan brukes og deretter tørke det på svak varme i stekovnen, ca. 80-90 grader, kan det fortsatt bli mye god smak. Jeg legger det utover et bakepapir og lar det tørke til det blir sprøtt og smuldrete. Deretter er det bare å putte det på tette glass. Jeg har både timian, basilikum og oregano. Når jeg bruker de siste restene fra krydderbedet, blander jeg alt til et kryddermix som kan brukes på pizza og i gryteretter.

stemningsrapport fra hagen i oktober - bye9design

Mynteblomst med frost i håret. Jeg har ikke forsøkt å tørke mynte etter at frosten har tatt tak, men kanskje det går det også. Da er også denne søndagen snart historie, nå skal resten av kvelden tilbringes på vaskerommet med podcast på øret. Det er kjekt å ha alt greit når skolen igjen starter etter høstferien. Ha en super kveld og ei god ny uke alle sammen!

stemningsrapport fra hagen i oktober - bye9design

 

signatur