Stjernene skinner over pepperkakekirken

Pynt pepperkake kirke, med frosting glasur

Det mest julete jeg vet om er pepperkaker og pepperkakehus. Lukten av pepperkaker som sprer seg i huset og den gode smaken av krydder. Her i huset har det alltid vært ungene som har pyntet pepperkakehusene, men de siste to årene er det bare datteren min og jeg som har pyntet. Gutta foretrekker snopet som følger med. Nå er pepperkakekirken vår kommet på plass og vi har pyntet med stjernelys, granbar og kongler. Ingen nisser har fått innpass her.

Vi har laget frosting til å dekke taket med drysset perler i hvite og sølvnyanser over det hele. Til frostingen har vi brukt en ganske stor tupp, det gjør det enklere å fordele utover. Istappene lages ved å strekke litt i glasuren enkelte steder.

DSC_8136 DSC_8148

Datteren min har stått for all pynten selv og i år ble det enkelt pyntet med små skumtrær og kakepynt formet som snøkrystaller. Den fargede glasuren er kjøpt ferdig og er klar til å brukes med en gang.

DSC_8149 DSC_8154

Slik lager du frosting:

Pisk to eggehviter nesten stive, bland i noen dråper eddik eller sitron. Bland deretter inn melis til frostingen er så tykk at den kan strekkes mellom to fingre. Når du legger den på taket må den ikke være så flytende at den renner nedover, den skal sige såvidt. Bruker du håndmikser går det raskt og blandingen blir både blank og fin.

DSC_8155

 

Nå skal gløggen varmes opp og noen juleforberedelser håper jeg å få gjort i løpet av kvelden. Kanskje må jeg ha på håndballkampen i bakgrunnen og late som jeg er litt interessert i det som skjer, hi, hi. Det er jo spennende da. Tusen takk til alle dere som titter innom meg og hjertelig velkommen til nye følgere! Det er skikkelig stas!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

4 thoughts on “Stjernene skinner over pepperkakekirken

  1. Anne Valstad says:

    Hei Nina! Så fin kirke dere har laget. Kan huske at vi laget maken i fjor, men det har ikke blitt i år. Ikke alle år er like nei, men det er liksom så mye man skal rekke over og oppussinga har tatt mye tid her da samt en del endre ting. I hvert fall veeeldig enig i at pepperkaker og pepperkakehus er noe som virkelig er jul ja. Bakte pepperkaker i går vi men ALLE er spist opp…av far i huset, hehehe! Kos dere masse videre i førjulsstria!
    Klem fra Anne
    Klem fra Anne <3

  2. Hanne says:

    Denne synes jeg bare er så flott!!! Har ikke prøvd å lage frosting slik du beskriver men får man den effekten som er på taket så skal jeg prøve – dette ser bare lekkert ut:)

Comments are closed.