Du store Alpakka – det er strikkefredag igjen

Du store Alpakka

Jeg trodde strikkeglede gikk i arv

Du store Alpakka

Hit, men ikke lenger, tenkte nok datteren min, da hun la fra seg strikketøyet. Jeg trodde nesten strikkeglede gikk i arv, men sånn er det nok ikke i denne familien. Min mormor lærte meg å strikke, selv foretrakk hun hekling og brodering, blant annet brodering av et ukjent antall nordlands bunader, og hekling av store duker, små duker og sengetepper. Min mor begynte tidlig å strikke og hun strikker fortsatt, jeg er sikker på at hun kan alt, selv om jeg jo vet at hun stadig er nysgjerrig på å lære nye ting. Jeg begynte også tidlig å strikke. Da jeg gikk på videregående, strikket jeg og en venninne egendesignede gensere med pastell mønster. Vi tegnet mønster, satte sammen mange herlige pastellfarger og brukte gjerne engelsktimene til å strikke..... 

Du store Alpakka

Etter hvert som jeg fikk fire barn, begrenset det seg med tid til strikking, dessuten var det mye annet spennende å holde på med også. Da datteren min ble så stor at jeg mente det var på tide å ta pinnene fatt, gikk det ikke helt som jeg hadde tenkt. For hun var egentlig ikke interessert i det hele tatt..... ​Du store Alpakka, er det virkelig mulig. Jeg burde ikke vært overrasket, for min kjære lillesøster har vel knapt nok tatt i en strikkepinne, selv om hun elsker strikkeplagg. Men begge har lært seg å strikke, og på skolen må de jo strikke..... Snuppa mi er nettopp ferdig med et pannebånd i nydelige farger. Det hun ikke vet er at jeg har brukt det for å reklamere for strikkelappene mine. Fine farger og fint strikket :) 

Strikking i håndarbeidstimene

Jeg vet ikke helt hva jeg synes om det at alle skal strikke i håndarbeidstimene. Jeg har nemlig tre sønner, de har strikket og knotet, og plagdes for å få ferdig en lue. Og det er vel greit nok, men en av sønnene mine valgte å strikke skjerf, ja det høres nok enkelt og greit ut det, men det er mange omganger å strikke når det skal bli langt nok. Enden på visa ble at jeg satt og strikket for at de skulle få framgang.... Jeg regner med at jeg ikke er den eneste. Men strikking i skolen skal vi visstnok innom alle sammen, enten vi har interesser for det eller ikke. 

Du store Alpakka

Denne påbegynte genseren i det nydeligste Alpakka garnet, er nå tatt fram i lyset igjen. Mens datteren min drar av sted på Londontur, setter mor i gang med strikkepinnenen. Med hageprogram på tv, en stor kopp med rykende varm te, og du skal se at det blir framgang å spore. Til denne genseren bruker jeg samme oppskrift som Skappelgenseren, men strikker den uten de berømmelige stripene. Nå skal jeg rett og slett kose meg! Ha en herlig fredag!