Strandstjernegenseren – luftig sommerstrikk til kjølige sommerdager

Strandstjernegenseren - luftig sommerstrikk til kjølige sommerdager

Strandstjernegenseren - luftig sommerstrikk til kjølige sommerdager

Juhu, jeg er så stolt. Tenk, for ett år siden begynte jeg å strikke på denne genseren, og nå, ja nå er den ferdig. Strandstjernegenseren er den aller første genseren på evigheter som jeg har strikket ferdig. Luftig sommerstrikk til kjølige sommerdager, endelig kan jeg ta den i bruk. Og den passet jo perfekt, etter min egen mening da. 

Det startet med at jeg hadde veldig lyst til å strikke en genser. Som sagt er det lenge siden sist, det har vært så mye annet jeg har hatt lyst å gjøre, som sy, brodere, tegne, male osv. Men før strikketørken, hadde jeg pinner og garn med meg overalt. Jeg har strikket haugevis med gensere, ja, jeg har til og med designet egne mønstre. Men altså, jeg fikk lyst til å strikke en genser og gjerne en genser som var enkel og rask slik at jeg kunne bli ferdig med den. 

Jeg meldte meg derfor på samstrikking av Strandstjernegenseren hos Stella Charming.  

Strandstjernegenseren - luftig sommerstrikk til kjølige sommerdager

Hva er samstrikking

Som alle seriøse strikkere ble pinner, nøster og mønster med i bagasjen på ferietur og de første omgangene gikk jo lekende lett. Når det gjelder samstrikken kom jeg skjevt ut allerede fra start.... Jeg hadde nemlig bestilt garn, jeans blå og hvitt cotton delight fra Drops. Det hvite garnet kom raskt, men det blå... tja jeg tror jeg ventet i nesten 5 uker før det kom. Jepp, samstrikken var over da jeg endelig fikk garnet. 

Har du ikke hørt om samstrikk før, så går dette ut på at flere strikker akkurat samme plagg. Samstrikk av strandstjernegenseren foregikk i facebook gruppen til Stella Charming. Der kunne vi dele bilder, stille spørsmål om mønster underveis, og vise fram det ferdige prosjektet. Jeg tenkte dette var en genial metode å pushe meg selv til å bli ferdig. Men så var det over før jeg fikk garnet. Likevel, jeg fulgte med på samstrikken og det var gøy å se hvordan samme mønster og samme genser fikk forskjellig stil og uttrykk med ulike farger og garn.  Selv ble jeg trigget til å strikke i vei på min egen genser, og i løpet av første ferieuke var bolen ferdig. 

Strandstjernegenseren - luftig sommerstrikk til kjølige sommerdager

De hvite stripene la seg på skrå...

Hvis du ser nærmere på de hvite stripene, kan du se at de er litt skjeve. De blå stripene er slik de skal være. Jeg googlet og spurte i strikkegrupper, for dette vises jo veldig godt.... Men ingen hadde noe klart svar. Dersom du har vært utsatt for det samme, eller kanskje vet hva årsaken er, må du gjerne legge igjen en kommentar.

 Jeg har strikket helt vanlige rettmasker rundt og rundt på rundpinne. Altså ikke vridd rett. Jeg har startet med garnet fra utsiden av nøstet, fra innsiden av nøstet og etter at jeg har nøstet opp garnet jeg rakk opp. For ja, etter anbefaling fra min mor som er en erfaren strikker, rakk jeg opp hele bolen i håp om å få fikset de hvite stripene. 

Strandstjernegenseren - luftig sommerstrikk til kjølige sommerdager

Ny start, etter opprydding i uferdige prosjekt

Ferien nærmet seg slutten da jeg tok meg på tak og satte igang igjen. Denne genseren skulle jeg bli ferdig med. Da jeg oppdaget at de hvite stripene nok en gang la seg på skrå, var det bare å strikke videre.  Meen, jeg må innrømme at nå var det ikke like morsomt å strikke... Etter en halveis ferdig bol, la jeg strikketøyet i vesken og der ble det liggende. Til i vår. 

Da hadde jeg en opprydding i strikkepinner, garnlageret og uferdige strikkeprosjekter. Der og da bestemte jeg meg for at genseren skulle bli ferdig i år, og tro det eller ei, den ble det. Jeg har begynt å bruke strikkejournalen flittig og er kjempefornøyd med den oversikten jeg da får. Akkurat nå gjenstår det å rydde skikkelig i garnlageret slik at jeg vet hva jeg har å strikke av i løpet av høsten. 

Strandstjernegenseren - luftig sommerstrikk til kjølige sommerdager

Strandstjernegenseren

Strandstjernegenseren er designet av Stella Charming og du får kjøpt oppskriften her.  Jeg har brukt Cotton Delight fra Drops slik det står i oppskriften. Garnet virker fast og fint, men jeg måtte gå opp en og en halv pinnestørrelse. Husk å strikke prøvelapp, det er knallviktig om du vil ha en genser som passer. Min genser er strikket noe lenger enn det står i oppskriften da jeg rett og slett glemte meg.... Raglanfelling er greit om du ikke er så glad i å montere. 

Nytt for meg var fellingen i halsen som er gjort med German Short Row teknikken. Det sto ikke beskrevet i oppskriften hvordan man gjør det, så det googlet jeg. Jeg fant en flott youtube video som beskrev teknikken greit, og resultatet ble ikke så verst. 

Strandstjernegenseren - luftig sommerstrikk til kjølige sommerdager

Strikkejournalen

Jeg liker å knipse bilder og skrive notater om de tingene jeg strikker eller syr. Nå er denne genseren foreviget og lagt inn i strikkejournalen. Jeg har brukt det meste av plassen til å skrive inn notater, men du kan også sette av plass til å lime inn tråder fra garnet slik at du kan se og kjenne både farger og kvalitet senere. Det er gøy å sitte og bla i strikkepermen og mimre over alt det jeg har strikket.  Det er også nyttig å se tilbake på notater om garnkvalitet, adresser til strikkeoppskrifter og slike teknikk filmer som du kanskje googler. 

Du kan også skrive inn for hånd om du foretrekker det. Da skriver du ut siden uten tekst og fyller inn etterhvert. Dette er kanskje å foretrekke om du liker å notere underveis. Jeg bruker egne notatark til det, som også følger med strikkejournalen. Deretter renskriver jeg mimre sidene og legger inn bildet rett fra dataen, før jeg skriver ut på en vanlig fargeskriver. Jeg bruker 160 grams papir som er litt stivere enn vanlige ark, da kan jeg printe ut dobbelsidig hvis jeg vil ha et annet strikkeplagg på den andre siden.  Vanlig 80 grams kopiark kan også brukes, men da vil jeg anbefale at du kun skriver ut på den ene siden av arket.