Strikk en bunad eller festdrakt til årets festdager

Det finnes så mange fine og flotte bunader og vi har nettopp fått en ny nordlandsbunad i hus, klar til 8. mai når yngste snuppa vår skal konfirmeres. Men en strikket bunad er også flott, og hennes aller første bunad ble strikket av mormor. Behandles strikkebunaden fint, da kan den holde i mange, mange år og gjerne bli til et staselig arveplagg. Nå har jeg samlet noen av de strikkede bunadene jeg synes er flotte. Jeg var faktisk ikke klar over at det finnes så mange varianter. Jeg har linket alle bildene inn til de stedene der det enten finnes en gratis oppskrift eller hvor du kan finne oppskrift for å kjøpe. Selv er jeg jo født og oppvokst på Andøya, da er det naturlig at min favoritt er nordlandsbunaden. Den første drakten er inspirert av nettopp nordlandsbunaden. Fargene kan du jo velge selv slik at de blir mest mulig lik originalen. Denne er strikket i Rauma finullgarn.

Festdrakt
Via Ravelry

Sannelig fant jeg oppskrift på samme bunad som min datter fikk da hun var liten. Dersom du strikker den i fargene som er anbefalt i mønsteret, vil du få en vakker drakt som vokser med barnet.

Via Rauma ull

 

I dette heftet fra Sandnes garn finner du mange ulike og nydelige varianter. Mange med inspirasjon fra bunader rundt omkring i landet.

 

Via Sandnes

Det er mange fordeler med disse draktene strikket i tynn ull. De er gode og varme, men kan fint brukes hele året. Ullgarn er jo tøyelig og avhengig av strikketeknikk så “vokser” plaggene noe med barna. Disse enkle festdraktene fra Rauma har blitt manges favoritt.

Via Rauma ull

 

Via Rauma ull

Denne nordiske drakten er jo veldig sjarmerende og litt annerledes enn det jeg er vant til. En bitteliten teskje kjerring i nydelig drakt.

Festdrakt via Drops

Denne guttebunaden er skikkelig flott til slike sjarmiser. Den finnes også i stakk til jenter.

Via norsk flid

Flere av nettstedene jeg har linket til har større utvalg enn det jeg viser i dette innlegget. Ta en tur innom dem via linkene under bildene og finn din favoritt. Dersom du har en bunad du synes burde vært med i dette innlegget, legg igjen en beskjed under her eller send meg en epost så kan jeg supplere. Ha en superduper dag!

Flere strikkeinnlegg finner du under “Strikkegleder”.