Strikk grytekluter fra Sandnes

Strikk grytekluter

Strikk grytekluter

 Fredagsfølelse, sommerfølelse og strikke glede. Fra strikkede kluter til strikkede grytekluter. Klutefeberen har jo gått som en farsott over hele landet i lang tid. Grytekluter derimot, har vært litt mindre nevnt, men like fullt er også dette en superpopulær strikke glede. Jeg husker selv fra da jeg var lita, hvordan mormoren min både titt og ofte, byttet ut gryteklutene som hang ved ovnen. Hun heklet stort sett alle selv, men jeg kan ikke huske at noen av klutene var strikket. Selv har jeg noen av hennes grytekluter liggende i kjøkken skuffen. Jeg har plukket fram noen av dem i dag, og de er både tykke og gode å holde i. Jeg må nok gi fargene skylda for at de ikke henger på veggen på kjøkkenet mitt, for her snakker vi skarpe farger som rødt, grønt og gult. Men nå er de uansett flyttet til skuffen ved siden av stekeovnen, nå skal de komme til nytte igjen.

Strikk grytekluter

Dagens strikke oppskrifter kommer fra Sandnes garn og her er bilder fra et hefte med strikkede og heklede grytekluter i Mandarin garn. Her finner du både rille strikk, boble strikk, grafisk mønster, vevmønster, ensfargede kluter og flerfargede kluter. Oppskriftene i heftet er oppgitt med vanskelighetsgrad og det er noe både for nybegynnere og viderekomne.

Strikk grytekluter 9041609-4_2Strikk grytekluter Strikk grytekluter

Grytekluter kan du strikke i mønster og farger som passer inn i ditt interiør. Enten du har et landlig kjøkken, retro kjøkken eller et hypermoderne, må du ha noe å beskytte fingrene med når maten skal ut av ovnen. Strikk er populært i interiørbildet og hva med å strikke både grytekluter og oppvask kluter i samme mønster og farger. Av alle mønstrene i heftet ble dette min favoritt. Lommer på hver side til å putte fingrene i. Nå har jeg ikke lest oppskriften så nøye, men det er en fordel om innsiden av denne lommen hadde vært dobbel. Alt for mange grytekluter som er å få kjøpt i dag, er rett og slett for tynne. Spesielt dersom du skal holde noe som er varmt, litt lengre enn noen få sekunder.

Strikk grytekluter

God fredag og god strikkesommer til deg! Nå gleder jeg meg til å ta en tur på hagesenteret og supplere med noen nye sommerblomster. Kanskje blir også strikketøyet dratt fram i løpet av ettermiddagen.