Strikk til huset – interiørstrikk

Strikk til huset - interiørstrikk

Bordskånere i mange størrelser

God fredag! I dag skinner solen igjen inn i stua og jeg fikk bare så veldig lyst til å finne fram lyse og lette oppskrifter. Samtidig sitter jeg og skriver fredagshilsen til alle mine følgere, og det var da jeg kom over disse lekre bildene. Tenk at dette er fingerstrikket, og ved å følge bildene trenger man ikke en gang kunne engelsk.... Jeg har skikkelig lyst til å prøve meg på disse brikkene på det første bildet. Du kan mixe og matche med størrelser og farger, det er bare å kose seg. 

Fingerstrikkede blomsterkrukker

Jeg hører rykter om at fingerstrikking er superraskt når du først har lært deg teknikken. Disse blomsterkrukkene bør derfor ikke ta så lang tid å få strikket. Oppskriften får du kjøpt, men den er på engelsk. Jeg googlet "lær å fingerstrikke", og det dukket opp både videoer og oppskrifter på norsk.  Men altså, denne krukkeskjuleren var bare rålekker! 

Puter i favorittfargen

Det er ikke vanskelig å strikke en pute. Det ikke vare vanskelige mønstre og massevis av farger for at det skal bli rålekkert i sofaen. Dette bildet er ment som inspirasjon til å sette i gang og strikke med det du måtte ha liggende av tykt garn i huset. Du kan strikke rettstrikking fram og tilbake og få til lekre puter med rillestrikking som her. Du kan strikke trekanter i forskjellige farger og sy de sammen som en pute etterpå. Jeg har lagt min elsk på denne okergule fargen. Jeg tror jeg må på leting etter den perfekte gulfargen og strikke meg en pute.... 

Strikk til huset - interiørstrikk

Via ukjent

Strikk en HAY pute

Nå er jo ikke dette en HAY pute, men den ligner unektelig med sine knapper. Oppskriften kommer fra Hillesvåg og her er det bare å leke seg med farger og knapper slik at du får den kombinasjonen du liker best. 

Heklet kurv

Jeg kan ikke hekle, og det ser visst ikke ut til at jeg skal lære meg deg heller. Jeg har enda ikke kommet i en slik modus at jeg finner fram garn og heklenål og sier, ​"nå skal jeg lære meg å hekle".... Men strikke kan jeg, og kurver har jeg strikket noen av, lurer litt på om jeg kan klare å lure til noe som vil ligne på dette. Jeg synes kombinasjonen gult og grått er så flott. Og denne tvinningen på fargene er jo bare utrolig vakkert å se på. 

Strikk beskyttere til stolbeina

Nå er det jo gulvet som skal beskyttes, ikke stolbeina, men det hender at det kan gå hardt utover beina også. Noen ganger er vi jo superivrige med støvsuging og kakker borti, andre ganger er det kanskje lekebiler som suser gang på gang inn mellom stolbeina. Uansett hva du tenker disse beskytterne kan beskytte mot, er det et morsomt og annerledes innslag i heimen. Du kan velge nøytrale, med eller uten pynt, de kan strikkes og de kan hekles. For deg som aller helst vil at de skal se flotte og lekre ut, så er kanskje disse to typene noe for deg. 

Strikk til huset - interiørstrikk
Strikk til huset - interiørstrikk

For deg som liker farger...... Se så knakende herlig dette var. Jeg blir rent glad bare av å se på dette. For meg ser dette ut som det er heklet, men de kan strikkes også, om du heller foretrekker det. 

Da håper jeg du har funnet litt småtteri som kan insirere deg i tiden framover. Det finnes så utrolig mye flott, jeg har meldt meg på noen strikke grupper på facebook og det ene strikkeplagget etter det andre trylles fram av kreative mennesker. Jeg er rett og slett impontert! Ha en flott fredag og ei god helg!