Strikk et lunt og fargerikt pledd

Strikk fargerikt pledd - bye9design.com
Via Lion brand

I overgangen fra sommer til høst er det alltid noen kvelder der jeg aller helst har lyst til å fyre opp i ovnen og få varmen i kroppen igjen. Men så vet jeg at det i løpet av en kort stund blir alt for varmt, dersom jeg har tenkt å gjøre noe annet enn å sitte helt stille i en stol. Det er da det er godt med et pledd. Jeg falt blant annet pladask for fargene på pleddet du ser på det første bildet. Er det ikke nydelige høstfarger…..

Teppet på bilde to er strikket i ruter med nydelige, mørke farger. Det er morsomt med fargespillet som finnes i ett og samme garn nøste. Disse oppskriftene fra Lion brand er gratis, men du må registrere deg med epost adresse for å få tilgang til de.

Du finner mye strikkeinspirasjon i arkivet under «strikkeglede» 

Jeg sprer pledd over hele huset

Vi har tre etasjer i huset vårt. Av erfaring vet jeg at det er lurt å legge pledd i alle etasjene. Da er det alltid ett i nærheten og ja, noen ganger rår latskapen og jeg fryser heller litt på beina enn  gå ned en etasje for å hente et pledd. Vi er så heldige at vi har en del Røros pledd i tykk, god ull. Noen små og noen store. De små er perfekte å legge over beina, mens de store er herlige å trekke rundt hele seg. Når høsten kommer snikende inn i hus og hjem, da plukker jeg fram pleddene og så kan bare kuldeperiodene komme når de vil.

Strikk fargerikt pledd - bye9design.com
Via Lion brand
Strikk fargerikt pledd - bye9design.com
Via Ravelry

Bildet ovenfor viser et teppe som er strikke i fire store deler og det er benyttet 11 ulike farger. Her kan du virkelig kose deg med å sette sammen de fargene du liker aller best.

Tepper er «tungt» strikketøy, eller……

Et hjemmestrikket pledd er ekstra stas. Det er mye arbeid, men samtidig er det ikke så vanskelig hvis du velger de enkle oppskriftene. Mange kvier seg for å sette i gang med et slikt arbeid, spesielt fordi det ofte er tungt å holde på med. Da er det lurt å velge seg et mønster der du strikker i strimler, kabler eller lapper som på teppet ovenfor. Dette er strikketøy du kan ta med deg overalt, ingen intrikate mønster som krever full oppmerksomhet, og lett å putte i veska og transportere er det også.

Strimler og ruter kan hekles sammen, strikkes sammen sys sammen på maskin eller for hånd. Blir dette for tungt, finner du helt sikkert noen som kan hjelpe deg å sette det sammen. Det kan også være en idé å snakke med noen i en garnbutikk. Disse blir ofte godt kjent med strikkeglade mennesker og kan kanskje sette deg i kontakt med noen som kan hjelpe deg med montering.

Strikk fargerikt pledd - bye9design.com
Via Ravelry
Strikk fargerikt pledd - bye9design.com
Via Etsy

Babytepper i flotte farger. Pastell teppet finner du gratis oppskrift på, ved å klikke på linken under bildet. Teppet i blått og sennepsgult får du ikke oppskriften på, men du kan kjøpe et ferdig, håndstrikket teppe. Inspirasjon til farge og mønster fra bildet er uansett ikke så dumt.

Farger

Røros pleddene og andre ullpledd vi får kjøpt, kommer i et mangfold av vakre farger. Jeg har alt i fra grått og hvitt til røde og blå tepper. Jeg holder også på med et evigvarende strikkeprosjekt i nydelige høstfarger. Jeg strikker i tynt ullgarn og det tar sin tid. Men over en lengre periode har den største utfordringen vært å gripe strikke tøyet i stedet for pcn. Noe av det morsomste jeg vet er nemlig å lete fram oppskrifter slik at jeg kan dele de med deg her på bloggen. Jeg håper du blir inspirert av disse fargerike og flotte teppene. Om du velger ull eller bomull er opp til deg, mange av oppskriftene kan strikkes i en annen garntype enn det som står oppført. Bare husk å strikke en prøvelapp før du går i gang med et stort prosjekt.

Strikk fargerikt pledd - bye9design.com
Via creative knitting
Strikk fargerikt pledd - bye9design.com
Via Haakmaraak, Nederland – engelsk oppskrift

Fargerike pledd må ikke ha mange farger, det er både stilig og flott med en frisk farge. Se bare på det grønne pleddet på nest siste bildet. Den friske, syrlige fargen vil gi et fargekick i mange hjem.

Helt til slutt har jeg tatt med et bilde av et heklet pledd. Her er det rett og slett blitt lekt med utallige farger og heklemetoder. Perfekt for deg som vil lære et nytt mønster og ikke har så lyst å bare strikke eller hekle prøvelapper. Her kan du altså øve deg på mønstre, sette sammen spennende farger og riktig kose deg. Kos deg med farger og garn, enten du bruker pinner eller heklekrok.

Ikke glem at jeg titt og ofte kommer med nye strikke innlegg. Ta gjerne en tur innom arkivet «strikkeglede» og meld deg også på fredagshilsenen min. Da er du sikret deg mer inspirasjon i tiden som kommer.

Klem fra Nina