Strikk noe godt og varmt

Høsten har gjort sitt inntog og det er sannelig blitt væromslag her i denne delen av landet. Regnet siler ned og til helga er det visstnok meldt storm på disse kanter. Best å få sikret det som sikres kan utom hus, tenker nå jeg da…..  Meeen akkurat nå er det absolutt best å sitte i godtstolen og ikke gjøre noen ting. Forkjølelsen har herjet med meg i noen dager, og nå er det “time out” en stund. Varm te med honning, ullpledd, tykke sokker og varme i ovnen er god medisin, strikketøy får være strikketøy, men det er godt å gripe til det når man ikke er i form til å springe rundt og styre på :o)  Jeg har lett etter noen gode varme plagg som kanskje kan være supre å strikke på utover høsten. Kanskje finner du også noen favoritter her… .Oppskriftene er gratis, du klikker på linken/navnet på modellen, og blir ledet rett inn til oppskriften :o) Først ute er disse strikkede sokkene fra Drops Design, “Walk With me“, de ser utrolig deilige ut….. Strikket i Nepal.

51-2

 

Lange jakker er i skuddet denne høsten. Jeg liker så godt snittet på denne jakken, kort i ryggen med lange slag. Strikket i Alpaca Boucle. Og navnet på denne jakken er “Ballade.

9d34869d65c0ccbc23ff850aa9b7c4f3

 

Denne modellen, Emmie Gray, er strikket i fiskebeinsmønster. Det har jeg ikke prøvd før, men det virker ikke så vanskelig når jeg titter i oppskriften :o) Enkelt, pent, godt og varmt, strikket i Cloud eller Eskimo.

 

a7e822eb0e68a76ba8b413bc6a55c35f

Var ikke denne lekker da :o) Strikket i Rauma Vamsegarn. Der finner du også oppskrift på votter, lue og skjerf.

ab28c33003b89a3055f38f2827030c97

 

Se på denne søte…… Hjertegenser strikket i Embla Hifa, 3 tråds ullgarn. Fra Hillesvåg Ullvarefabrikk.

hjertegenser-og-lue_40(1)

 

Denne synes jeg også var flott, Anette heter den. Tenk å kunne ta på seg en slik på kalde vinterdager. Genseren er strikket i Hifa Trollgarn og deretter tovet.

anette-genser-tovet_36(1)

 

Og helt til slutt den nydelige Silver Dream, med lue. Strikket i garnet Karisma. Kaaanskje blir det neste prosjekt. Det er evigheter siden jeg har strikket mønster. På tide å prøve det snart igjen :o)

a749bfc2b2291cdd31ad4e935fd87d01

 

Jeg er snart ferdig med Acne genseren jeg holder på med. Blir nesten litt fornøyd jeg. Har ikke strikket en genser på mange år og det er så gøy å se at strikketøyet tar form. i dag skulle jeg vært på strikkekveld sammen med strikkeglade damer, dessverre får jeg holde meg hjemme denne gangen, litt strikking skal jeg få til uansett :o) Herlig torsdag til alle dere som titter innom!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

6 thoughts on “Strikk noe godt og varmt

 1. Rosehagen says:

  Hei;) Så mange lekre strikkemønster du har funnet frem;)
  Likte sokkene jeg, ja og jakken “Ballade” da. Kanskje blir det et prosjekt til på listen. Jeg har vært ute og ryddet inn løse potter, lykter, plantekurver og de siste tomatplantene. Nå kan vinden bare komme og ruske rundt hjørnene. Håper formen din kommer seg;) Slitsomt å være forkjølet! God bedring;) Klem fra Ann-Mari

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Tusen takk :o) Ja, både sokkene og den jakken er din stil :o) Nå er det verste unnagjort med vind og det ble ikke så voldsomt merkbart her rundt huset vårt, heldigvis. Vi ligger nok ganske lunt til :o) Går på andre uke med forkjølelse og det vil liksom ikke slippe taket, må bare ta det med ro ellers tar det vel enda lengre tid. Klem til deg!

 2. Toves Sammensurium says:

  Huff nei nå Nina kjenner jeg at jeg må forte meg å bli ferdig med jakken jeg holder på å strikke til Martine,er i gang med siste ermet og skal strikke lommer og hette,men fort gjort alt i hop.Bare det at jeg har bandasjert de berømte fingrene mine og da er det litt vanskelig å strikke,blæ!!Så mye fint du viser,fikk lyst å begynne på noe nytt med en gang!!!Helst i går,hihi :)))
  God bedring til deg,slapåp av og kos deg med god samvittighet…så får du heller ta en rask opprydding og trygging av det verste ute i morgen!!!

  Fin fredag til deg!!

  Toveklem .)

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Det er sannelig en tålmodighetsprøve å klare å bli ferdig med den siste biten av strikkeprosjektet når det plutselig dukker opp annet fint man bare har såååå lyst til å komme i gang med :o) Jeg er ferdig med den berømmelige armen til acnegenseren, om noen omganger er jeg ferdig…. skal bare…… Herlig dag til deg! Klem

Comments are closed.

Translate »