Strikk et sjal i tynn ull

bye9design

Sjal i lett og luftig ullgarn

Da jeg var i Riga, kjøpte jeg to nøster med nydelig, tynt ullgarn til moren min i gave. Hun elsker å strikke, ja jeg tror hun kunne ha sittet døgnet rundt og strikket, dersom det hadde vært mulig. Nå er hun på leting etter en oppskrift til et trekantet sjal, som hun kan bruke garnet til. Gjerne med glattstrikk eller rillestrikk og en fin kant rundt det hele. Dagens blogginnlegg er derfor skrevet med hennes ønsker i tankene. Og om du har tips til en passende oppskrift, legg gjerne igjen en kommentar eller ta kontakt med meg via kontaktskjemaet eller epost. 

Første sjal er strikket i et tynt ullgarn og er absolutt en av mine favoritter på bloggen i dag. Kanten rundt er nydelig, men fargen..... det var nok den jeg først og fremst falt for. Strikket i Drops kid silk i gammelrosa og natur. Vakkert!​

Lekkert selskapssjal

Ofte når vi kler oss til selskap, er det et bittelite savn etter et stort og godt sjal vi kan svøpe rundt oss. Det hender jo vi blir sittende i trekken et sted, eller at vi skulle hatt noe enkelt å legge over skuldrene i stedet for å ta av og på en jakke. Dette skjønne sjalet er midt i blinken for det meste. Både til hverdags med pen bukse og topp, og til selskap som tilbehør til penkjolen. Jeg likte fargen også, selv om den ikke er "min" farge, men det var utrolig lekkert med dette enkle sjalet til helt sort. Mønsteret er Spectrum av Shelly Anderson. Det er strikket i Silk Mohair og bomull. 

Dette sjalet var så nydelig at det måtte få plass her i dag. Ikke noe for en nybegynner med alt mønsteret, men rålekkert og delikat for den som vil sette i gang med en liten ufordring. For å holde sjalet samlet er det tredd et tynt silkebånd rundt halsen. Dette sjalet fra Kephren Knitting studio er strikket i 100% Merino ull. 

Et langt enklere sjal, men likefullt vakkert og stilig. Dette er strikket i noe tykkere garn, en blanding av silke og alpakka, og luner nok godt på kjølige dager. 

Dette tykke og gode sjalet er strikket i Drops Air, en blanding av baby alpakka og merino ull. Rett og slett deilig å pakke rundt seg på kalde vinterdager. 

Enda et varmt sjal til kalde dager. Så herlig med den fletten i kanten. Garnet som brukes her er Drops Cloud og er nok et "blow" garn som de kaller det, i babyalpakka og merino ull. Dette garnet er noe tykkere enn Drops Air som sjalet ovenfor er strikket i. 

Jeg håper du får en superflott fredag og ei god strikke helg. Ta også en titt innom dette blogginnlegget: Strikk et vakkert og varmt skjerf. 

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Jeg har tips om strikkeoppskrift’ type=’text’ required=’1’/][/contact-form]