Strikk til babyen

Strikk til baby

Nyfødtbody i ull og silke

Om jeg blir bestemor en gang, da skal jeg strikke denne bodyen. Den ser både herlig myk og luftig ut og et enkelt men vakkert mønster. Den er designet og strikket av Siv Jane Aksdal og oppskriften får du kjøpt ved å følge linken under bildet. Designeren foreslår en deilig blanding av silke og alpakka til sommerbarnet og en tykkere merino eller alpakka til vinterbarnet. Bodyen strikkes med omslag, det er altså ingenting som skal tres over hodet. Ettersom det er en del økning, felling og mønster, er det greit å være en noe erfaren strikker før du setter igang med dette prosjektet. Størrelsen er onesize. 

Genser med bladmønster

Denne enkle, men vakre bladmønstergenseren er også designet av Siv Jane Aksdal. Den finnes i størrelser fra 0 - 3 måneder og opp til 4 år. Garnet som her er brukt er Lille Lerke fra Dalegarn, en blanding av merinoull og bomull. Et godt garn å strikke i synes jeg, og det finnes i mange forskjellige farger. 

Kalinkaromperen

Bare navnet i seg selv gjorde at jeg stoppet opp ved denne oppskriften. "Mamma Nora" er designeren bak Kalinka Kids og Ministrikk er stolte over å kunne tilbyoppskriften på denne herlige buksen. De anbefaler at den strikkes i garnet Sandnes Alpakka eller Sandnes Alpakkaull. Et søk på instagram med søkeordet kalinkaromperen, førte til massevis av flotte bilder av denne buksen i flere fargevarianer. 

Kjole med bladmønster

En vakker kjole til en liten babyjente. Oppskriften er på dansk og finnes gratis ved å følge linken under bildet. Den kan strikkes i ulike garntyper og som omslagsbodyen vil nok en blanding av silke/alpakka til sommeren og merino eller alpakka til vinteren passe godt. 

Strikk til babyen

Ecobaby

Pure Eco Baby Wool

Jeg har lett etter oppskrifter til barn, strikket med økologisk framstilt garn. Jeg endte opp hos Dalegarn og fant disse to nydelige oppskriftene. Den herlige heldressen med teppe og den enkle, skjønne kjolen. i heftet disse hører hjemme i, finner du flere oppskrifter fra samme garn.

Dalegarn forteller at deres Dalegarn pure eco, er et økologisk og etisk garnkonsept for deg som vil ha glede og nytte av ullas opprinnelige egenskaper. Og for deg som er opptatt av helse, dyrevelferd og miljø. Garnet finnes i en rekke nydelige farger og skal visstnok være veldig godt å strikke med. NB! Jeg har ikke prøvd det selv. 

Strikkejournalen - for deg som vil ta vare på minnene

Jeg har en mor som er dyktig til å strikke. Utallige plagg har hun strikket opp gjennom årene og barnebarna har virkelig nytt godt av hennes strikkeferdigheter. Ideen til strikkejournalen dukket opp da hun satt og bladde i et av mine barns album. "Ja, den genseren har jeg også strikket ja, det hadde jeg glemt. Men nå husker jeg, strikket jeg ikke to av dem, jo se der, begge guttene fikk den samme genseren." 

For den som strikker mye, så er det faktisk slik at ting går i glemmeboka. Når vi sitter med et strikkeprosjekt er det nesten utenkelig at vi skal glemme det en gang. Men vi gjør det.... Derfor har jeg laget strikkejournalen. I tillegg til at du kan notere alt mulig om selve oppskriften, kan du legge bildene dine inn på siden og notere hvem du har strikket til. Strikker du mange eksemplar av samme plagget, kan du etterfylle på notatarket ditt, både farge, antall og hvem som får det. 

Tenk så gøy å lage en minnebok over alt du lager til barn, barnebarn og andre du strikker til. Du kan lese mer om hva strikkejournalen inneholder her.

I mars kommer strikkejournalen i en ny utgave med mer innhold. Det gjør også at prisen øker. Nå kan du sikre deg et eksemplar til dagens pris på kr. 47,- og i tillegg få den oppgraderte utgaven helt gratis.