Strikkede tøfler til vinterferien og smart oppbevaring av garn og pinner

Det er snart vinterferie rundt omkring og da er det godt å være varm på beina. Tøfler er morsomt og raskt å strikke, vil du ha de ekstra tykke og varme kan du tove dem i ønsket størrelse. I dag finner du derfor noen flotte eksemplarer av strikkede og heklede tøfler. Helt til slutt skal du få litt inspirasjon til oppbevaring av pinner og garn. Ensafargede og tova tøfler har vært veldig populært de siste årene. Det er enkelt å strikke og de er gode og varme. Jeg synes det er lekkert med mønster, selv om det straks krever litt mer når det skal felles og økes. Men med en god oppskrift og en porsjon tålmodighet er det knallgøy når de endelig er ferdige. Disse tøflene med stjernemønster er en av mine favoritter.

abd8574803c90a3bdcd9e1fb28e8c613
patternworks

Dette er en fargekombinasjon jeg er veldig glad i. Varm rød og grå. Det finnes mye godt garn til lester og tøfler, men husk at det ikke er alt som egner seg. Det er kjedelig å legge ned mye arbeid i et prosjekt bare for å se at tøffelen tynnslites med en gang. Les på magebåndet til garnet og be om hjelp i butikken.

5d4a5f1a5067a75433d2eabf5ac3a637
Via Ravelry

Disse heklede ballerinatøflene er jo bare supersøte og stilige på samme tid. Hjerter er hengt som pynt bak. Gratis oppskrift på engelsk.

203782225304cb5a8cdcf90b4780a58c
Craftsy

Gult er fortsatt kult og føler du for litt farge nå i vinterkulden, da er det bare å slå til. Kanskje noe å tenke på til påskeferien. Er du redd for å bruke strikkede tøfler på glatte gulv, du er ikke alene om det. Du får kjøpt skinnbiter som du kan forme i passende fasong. Med en skreddernål og tråd syr du disse fast på undersiden. De kan limes også, men med nål og tråd vil de sitte godt fast. Det kan være lurt å stikke hull i skinnbitene der nålen skal gå gjennom.

5cd399e960daf46c9a7ea98b4f582142

Strikkede tøfler
Via Ravelry

Nok et par heklede og lekre tøfler. Det er så gøy å se hvor mange fine fasonger og mønstre som finnes. Tøfler er ikke nødvendigvis klumpete og kjedelig. De kan være både søte og smarte også. Via Ravelry

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Denne oppbevaringen av garnnøster kjenner vi alle til fra garnbutikker. Denne kan du lage selv med hobbyplater. Følg linken under bildet og du finner framgangsmåten. En liten avsløring…. Dette er i utgangspunktet et vinstativ.

 

 

976d34559c1cbb9f0fa9abeb1d72b522
Repeatcrafterme

Er du på leting etter en praktiske og flott strikkemappe. Denne er sydd av Ranveig med bloggen Timotei. Hun elsker å sy og strikke og det får vi glede av gjennom bloggen hennes. Du kan til og med få kjøpt mye av det hun strikker og syr i Eplabutikken hennes. Vel verd en tur innom! Under bildet finner du linken til mønsteret på denne strikkepinnemappen.

f78d3427-2936-47a6-b692-60dd89d608ff_org_medium
Timotei – Eplabutikken

Trenger du oppheng til rundpinnene dine er dette litt av et system. Det er faktisk hjemmelaget, men det er ikke gjort på en to tre. Her er det mange runder med pussing, snekring, maling osv. Ta en tur inn via linken under bildet og se hvordan det er gjort. Det er ingenting i veien for å lage en litt enklere variant. Utrolig koselig sted for å oppbevare garn, pinner og oppskrifter.

circularneedlerack
Via Whiltheyplay

Jeg har skrevet mange innlegg om strikking og syprodukter. Ta en tur innom “strikkeglede” og la deg inspirere eller ta en titt innom “syglede” og se om du finner noe du kan sy i helga.

Hver fredag dukker det opp nye innlegg med strikkeglede, syglede eller annet håndarbeid. Meld deg på fredagshilsenen, under blogginnlegget her. Da holder jeg deg oppdatert på nye innlegg, samt at det alltid er litt ekstra å glede seg over som du ikke finner i blogginnleggene :)