Strikk varme, gode luer

Strikk varme, gode luer

Stjernelue av MaBe

Stjerneluen fra MaBe er en blanding av klassisk og moderne med sitt Selbustjerne motiv, kombinert med den populære dusken på toppen. Jeg falt for den nøytrale fargen som passer til de aller fleste jakker og kåper, samt en stil og et mønster som passer både til fritid og jobb. Oppskriften fås kjøpt på norsk og i følge designeren er dette en lue du strikker på en kveld. 

Vaffellue

Råstilig lue, perfekt når det er kaldt ute og du er kledd i finstasen eller jobbantrekk. Vaffelmønsteret skal i følge Pickles ikke være så veldig vanskelig og de lover utførlig forklaring i oppskriften som er på norsk. Tar du en nærmere titt på mønsteret, så ser du at det strikkes vanlig ribbestrikk. Med jevne mellomrom tvinnes garnet rundt maskene for å skape vaffeleffekten. Lekkert. Garnet denne luen er strikket i er Abuelita Tjukk Merino og Pickles Silk Mohair som begge finnes i flere farger. 

Tiril lua

Denne lua er strikket i børstet Alpakka og oppskriften er laget i samarbeid mellom Sandnes garn og Tiril Echoff. Her må du kjøpe en pakke med både oppskrift og garn. I tillegg til lua er det også laget oppskrift på Tiril genser som kan være verd å ta en titt på. Også her er det mange herlige farger å velge i, og jeg må innrømme at det nesten sprudler i meg når jeg ser alle valgmulighetene. 

Lue med pynt

Jeg liker enkle luer, men jeg liker også veldig godt luer med litt pynt på. Denne luen med blomst på fra Sandnes garn er lekker. Her er det brukt en blanding av tweed lys grått garn og alpakka silke bringbærrød. Begge garntypene finnes i en rekke herlige fargekombinasjoner. Montro hvordan det blå tweedgarnet hadde blitt sammen med det bringebær røde silkegarnet. 

Oda lue fra Hillesvåg

Sporty og råfin hverdagslue strikket i godt og varmt ullgarn. Med denne luen fryser du ikke på ørene. Luen er strikket av Tinde pelsullgarn som jeg ble litt nysgjerrig på. For hva er forskjellen på pelsullgarn og ullgarn..... Se hva Hillesvåg skriver om det: 

"Tinde pelsullgarn er et glansfullt, mykt og luftig håndstrikkegarn av norsk pelsull. Norsk pelssau er en egen norsk sauerase ulik den norske hvite sauen. Norsk pelssau har grå krøllet ull som inneholder både lyse og mørke fibre. De mørke fibrene gir garnet en spennende dybde og melering når den blir farget. Norsk pelssau går ute på beite store deler av året og vi får ullen som klippes på høsten.

Ullen er fin, myk og silkeaktig. Dette gjør at garn av pelsull er mykere og mer glansfullt enn ull fra Norsk kvit sau. Tinde pelsullgarn egner seg godt til fine gensere og kofter til voksne. Det passer også til barneplagg og småplagg som luer, skjerf og votter. Garnet har gode toveegenskaper og får en fin glorie etter toving. Det blir pusete og mykt."

Strikkejournal fra Bye9design

Strikkejournal fra Bye9design

Strikkejournalen - samle alle prosjekt og notater på ett sted

Februar er snart over for denne gang og i mars kommer en flunkende ny utgave av strikkejournalen. Jeg gleder meg virkelig til å presentere det nye innholdet for dere. Det betyr slettes ikke at nåværende utgave ikke kan brukes, tvert imot så kan det være lurt å kjøpe den nå, før prisen går opp. For du får nemlig gratis oppgradering av strikkejournalen når den nye utgaven lanseres. 

Jeg har i tidligere strikkeinnlegg fortalt om noe av det nye som kommer..... Det blir blant annet flere forsider å velge i, det blir egne sider med ønskeliste prosjekter, det blir mulig å velge A4 eller A5 format og en liten ting til.... det blir kalender sider. Hver måned får sin side med store og gode ruter der det er plass til å planlegge strikkeprosjekter. Ingen av kalenderbladene vil bli daterte, det betyr at du kan bruke de igjen og igjen i mange år.