Strikk varme tøfler

Norske stjerne tøfler - engelsk oppskrift

De første tøflene er Norwegian Star Slippers strikket i 100 % ull. Norsk mønster er tydeligvis populært også utenfor vårt land. Oppskriften er en del av boken "Knitting Scandinavian Slippers and Socks by Laura Farson. Den er å få kjøpt via Amazon, Ravelry og flere andre steder, jeg finner den imidlertid ikke oversatt til norsk. 

Rillestrikkede tøfler - gratis oppskrift

Disse tøflene er strikket i rillestrikk og er rett og slett veldig enkle også for en nybegynner. Garnet som er brukt er Drops delight i 75 % ull og 25 % polyamid. Fargen er melert slik at du får et vakkert fargespill i tøflene. 

Sorte og hvite tøfler i enkel mønster strikk

Jeg er nesten sikker på at jeg har sette dette mønsteret før, men jeg klarer ikke å huske hvor. Jeg har forsøkt å finne fram til en oppskrift av disse tøflene som er på engelsk, men dessverre er det bare på tysk så vidt jeg kan se. ​Inspirasjonen er uansett herved oversendt og kan du tysk, så kan du kjøpe oppskriften ved å følge linken under bildet. 

Varme tøfler strikket i Nepal garn

Alfie heter disse tøflene og er strikket i drops Nepal. Gode varme tøfler i nydelig blåfarge. Oppskriften er gratis og på norsk. Du finner den ved å følge linken under bildet. 

Min favoritt

Jeg likte disse så godt... De er strikket i to farger, med egen farge på sålene. Reimen over og knappen gjør at det ikke ser ut som tøfler, men nesten som sko. Tøflene heter Dollphin toes og er strikket i Eskimo garn og tovet. Med andre ord, gode og varme på kalde vinterdager. ​

Tøfler heklet sammen med kontrastfarge

Disse tøflene er strikket i ettstrikk med felling framme på tåen. Deretter er de heklet sammen på toppen av tøffelen, samt at det er laget en heklekant ​rundt åpningen. Enkle tøfler å strikke, kan du ikke hekle, slik som meg, så er det bare å sy de sammen. Oppskriften er gratis, på engelsk og du finner den via linken under bildet. 

Sett såler på tøflene dine

Vi har vel alle opplevd glatte gulv og ullsokker. Ikke helt den beste kombinasjonen.... Her kommer det derfor et supert tips fra bloggen Mama in a Stitch. Med en hulltang, nål og tråd kan du sy skinnlapper under tøflene og vips er de trygge å gå med innendørs. Det finnes også å få kjøpt penner med antigli som du kan føre på under sokker og tøfler. Søk etter Sock Stop på nett så finner du drøssevis av forhandlere. 

Flere oppskrifter på tøfler

Før vinterferien i fjor laget jeg også et innlegg om strikkede tøfler. Det kan du lese her, om du vil ha mer inspirasjon.