Strikk varme vintervotter

Strikk varme vintervotter
"Ny start" med Project life og lommescrapping - Bye9design

Strikk varme vintervotter til små og store

Til jul fikk jeg nye vintervotter i gave fra min mor som virkelig er litt av en superstrikker. Det er ikke få plagg hun tryller fram i løpet av et år. I tillegg kjøpte jeg meg nye votter på førjulsmarkedet pyntet med litt perler og pynt. Begge parene er tovet og skikkelig varme på kalde dager. Jeg har helt sluttet å bruke hansker, ja til og med når jeg skal pynte meg er det et par passende votter som blir tatt i bruk på kalde dager. Jeg har tidligere fått vakre mønster votter og tovede votter i gave fra en venninne, og det er få gaver som blir brukt så mye som vottene jeg har fått. Jeg synes jeg er heldig som kan velge og vrake i flotte votter, både tynne og tykke, hverdagsvotter og pyntevotter. 

Anorakkvotter

Anorakkvottene designet av Nina G. Sæther kom ut som oppskrift på Ravelry nå i januar. Jeg minnes selv tiden med anorakk og "pels"krage som holdt vind og kulde utenfor. Vottene er nesten litt nostalgiske i mønsteret, for er du så gammel som meg, kan det hende du husker blomstermotivet på melkekartongene.... Jeg synes de minner litt om det. Ettersom både anorakk og ullgarn kommer i flere farger, er det bare å sette i gang og lage matchende votter. Link til oppskriften under bildet. Garnet som er brukt er PT3 fra Rauma ullvarefabrikk eller tilsvarende.

Hjertevotten med fletter

Her er de herlige hjertevottene jeg fikk av min mor til jul. Datteren min fikk røde og jeg vet det også er flere som fikk disse under juletreet. Jeg har allerede brukt de mye. De er varme og ettersom de er helt nøytrale i fargen, er det enkelt å kombinere disse til alt yttertøy. Mine favorittvotter når gradestokken kryper nedover som den har gjort mye i vinter.... 

Oppskriften er fra Sandnes garn og garnet de har brukt er fritidsgarn. Hjertevotten kommer også med rillestrikk hvis du synes det er enklere. Personlig foretrekker jeg flettemønsteret ettersom det blir litt fastere rundt håndleddet. 

Garnet som er brukt i mine votter er Vamsegarn fra Rauma. Jeg liker de godt, men i følge strikkersken, var fritidsgarnet som hun brukte på barnevottene, bedre å strikke med. 

Strikk varme vintervotter

Votter fra Vottson

Votter fra Vott´s on

Jeg visste ikke at jeg skulle få votter til jul, men uansett hadde det nok ikke ført til at jeg kunne gå fra disse herlige vottene. Blåfargen er nydelig og se på den pynten. Her er det filtet på hvite blomster og det er sydd på bittesmå perler. Og se på vrangbåndet. Jeg liker votter som det er litt ekstra på, uten at det blir alt for mye. Disse vottene er også veldig gode og varme i vinterkulden, og har derfor blitt brukt mye. Ingebjørg strikker både luer og votter for små og store. Mange av produktene finner du i bare ett ekesmplar. 

For deg som ikke strikker selv, eller ikke strikker votter, ta en titt i Eplabutikken.

Strikk varme vintervotter

Latviske votter

Strikk varme vintervotter

Latviske votter

Latviske votter

Da jeg var i Riga på julemarked for en stund siden, besøkte jeg en utrolig flott og koselig garnbutikk. Selvfølgelig klarte jeg ikke å la være å handle garn, men jeg har faktisk ikke kommet i gang med å strikke på vottene jeg kjøpte garn til. Garnet er i tynn finull og mønsteret er vakkert og detaljert, slik latviske mønstre er kjent for å være. Jeg kjøpte med meg to sett med votter, garn og mønster. Det blir ikke tykke votter og de skal strikkes på tynne pinner, så litt pirk på denne jobben må jeg nok regne med. Her kan du lese mer om garnbutikken.  Der finner du også link til Etsybutikken hvor du får kjøpt slike vottepakker som jeg har. 

Strikkejournalen skal fylles med mer innhold

I disse dager har jeg begynt å planlegger mer innhold i strikkejournalen. Det har vært skikkelig gøy å oppleve at så mange erfarne strikkere, har tatt i bruk Bye9designs strikkejournal. Tilbakemeldingene har vært gode og det som spesielt trekkes fram, er mulighetene til å legge inn sine egne tekster. I andre strikkejournaler får du en ferdigtrykt tekst i boken, og i tillegg plass til dine egne notater. I Bye9designs strikkejournal legger du selv inn tekster som passer til det prosjektet du jobber med.

En annen tilbakemelding er muligheten for å legge inn bilder i strikkejournalen, direkte fra pc eller mac. Det gjør at du ikke trenger printe ut bilder av strikkeprosjektene for så å lime de inn. Deretter printer du ut den ferdige siden på en vanlig fargeskriver. Og det er en annen fordel med denne strikkejournalen... Du printer nemlig ut bare de sidene du trenger, og så mange du vil av dem.... Du går altså aldri tom for journalsider i strikkejournalen din.

Nå har strikkemappen vært i bruk en stund og jeg har samlet erfaringer og tips til mer innhold. I løpet av mars kommer det derfor ut en ny og forbedret utgave av strikkejournalen. Alle som har kjøpt nåværende utgave, vil få mulighet til å laste ned den nye utgaven helt gratis. Oppgraderingen vil også føre til noe økning i pris, så ikke nøl om du har lyst til å teste ut strikkejournalen..... Kjøp den til nåværende pris kr. 47,- og få oppgraderingen gratis.