Strikke glede – strikke kluter – strikk julegaver

I dag har jeg bare sååååå lyst til å komme med en oppfordring til alle dere som elsker å strikke….. Strikk julegaver! Rundt omkring sitter det mange som ikke kan strikke, som ikke har tid til å strikke eller som ikke prioriterer å strikke eller som rett og slett ikke klarer å strikke. Det er med strikking som det er med andre ting, noen år er det populært andre år er det kun de trofaste traverne som holder liv i denne skikken. Heldigvis varer strikke periodene leeeenge! I vår tok jeg opp denne hobbyen som for meg var veldig kjær i ungdomsårene. 80 tallet var preget av en boom der “alle” skulle strikke fluffy mohairgensere for ikke å snakke om pastellgensere, aller helst med egenkomponerte mønstre. Jeg elsker å strikke og se at et plagg vokser fram mellom pinnene. Men etterhvert måtte jeg bare innse at jeg har andre hobbyer, blogg, blogg, blogg, som tar så mye tid at det blir lite strikking. Da hjelper det å ha en strikkemamma som plutselig kommer med en overraskelse. For selv om jeg ikke strikker så mye, så elsker jeg strikkede produkter.

Strikke glede - strikke kluter - strikk julegaver

Dette nydelige settet med håndkle og klut er strikke i garnet mandarin petit. Oppskriften til håndkleet er hentet fra Sandnes garn, temahefte nr. 44. Oppskrift nr. 20. Jeg synes mønsteret er helt nydelig og fargene er valgt for å passe inn på hytta. I tillegg fikk vi heklede glassbrikker i samme garn og farge. Det er nesten som man kvier seg for å bruke slike hjemmelagede ting, det ligger jo så mye arbeid i det, men samtidig er det jo strikket for å bli brukt.

Strikke glede - strikke kluter - strikk julegaverStrikke glede - strikke kluter - strikk julegaver

Er du i tvil om du skal strikke julegaver for å gi bort, er du usikker på om mottakeren liker det du lager og derfor ender opp med å kjøpe noe i stedet…. Fei bort all tvil! De aller, aller fleste blir veldig glade for å få strikkede julegaver, til og med de som strikker selv, for du vet, selv om mange strikker kluter og håndklær, er det ikke sikkert de strikker votter og strømper. Det du tenke på før du gir bort hjemmestrikkede gaver, det er farger og mønstre. Det er ikke alle som liker Mariusmønster og det er heller ikke alle steder dette mønsteret passer inn. Dersom du ikke kan avklare på forhånd hva de ønsker seg, så velg nøytrale farger og mønstre. Ikke strikk kluter i ukurante farger til noen som er veldig opptatt av stil og interiør. Velg hvitt eller grått og kanskje en varm rødfarge siden det er jul. Kluter og håndklær er forbruksvare, dette blir tatt imot med åpne armer så lenge fargene er gode. Om du strikker votter og strømper, husk også da å velge mønster og farger som er nøytrale. Da er sjansen stor for at det blir tatt i bruk.Strikke glede - strikke kluter - strikk julegaverStrikke glede - strikke kluter - strikk julegaver

Dersom du skal strikke større plagg, enten det er til barn, ungdommer eller voksne, forsikre deg om at fargene og mønsteret vil falle i smak. Husk, det er ikke alle ungdommer som vil gå med strikkede kofter og gensere, men votter, skjerf, luer og strømper derimot….. Min strikkemamma er dyktig på å avklare gaver på forhånd. Hun tar bilde av oppskriften og sender til barnebarna. Liker de det de ser får hun svar. Resultatet blir at plaggene brukes, mye! Er du ikke i gang allerede, så sett i gang, det er massevis av tid til å strikke kluter og håndklær som blir superlekre julegaver. Trenger du mer strikke inspirasjon? Ta en titt i arkivet, under “Strikkeglede” finner du masse tips og ideer. Ha en strålende novemberdag! 

Klem fra Nina