Strikke noe varmt og godt

Jeg har fått ferdig den herligste kragen i deilig, myk og varm alpaca garn. Garnet har jeg hatt liggende lenge fordi det blir langt mellom hvert strikkeprosjekt her i huset. Jeg hadde dessuten planlagt noe helt annet for dette garnet enn denne kragen. Men sånn er det, plutselig er det greit å finne fram både pinner og garn og får laget noe som ikke tar alt for lang tid. Denne kragen er superenkel å lage. Det eneste du må kunne er å legge opp, strikke rette masker og felle av :o) Det tar noe lenger tid å strikke riller synes jeg, det har vel noe med at arbeidet trekker seg mer sammen, det blir også tykkere enn glattstrikking.

DSC_8511

Til denne kragen la jeg opp 60 masker og strikket til det målte 80 cm. Deretter brettet jeg det slik som dette, litt asymmetrisk, og festet kantene slik at det henger pent.

DSC_8509

Jeg er veldig glad i blomster og da passet det jo godt med slike knapper. Jeg er usikker på hvilket materiale de er laget av, men de er faktisk knuselig, så her må jeg passe på :o)

DSC_8507-001

 

Tips til oppskrift fant jeg i denne boken fra Trine Angelsen. Her finner du masse fine småprosjekter, samt noen herlige ord fra Lofoten :o)

 

DSC_7621

 

Enda et strikkeprosjekt er på gang og det er et teppe i høstfarger som jeg har vist dere tidligere. Det blir nok et langtidsprosjekt som jeg får plukke fram når jeg titter på tv eller lignende :o) Da skal jeg avgårde på jobb og gjøre en innsats før jeg tar helg :o) Enda en arbeidsuke er snart over og jeg er klar for helg med alt det den måtte bringe av gode opplevelser :o) Ha en herlig torsdag alle sammen!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

6 thoughts on “Strikke noe varmt og godt

 1. Hanne says:

  Sånnt liker jeg – et strikkeprosjekt til og med jeg kan greie;) Takk for oppskrift! Knappene var bare skjønne, det var forresten kragen også!

  Ønsker deg en fin fredag og ei deilig helg,
  vi har ingen planer – vi skal bare gjøre det vi har lyst til. Det er deilig det:)
  Varm og god klem til deg
  Hanne:)

 2. spesiellinor says:

  Så fin den ble :) Blir alltid så imponert over hva folk klarer å strikke! Jeg kan strikke skjerf, hehe.. Eller lappe teppe.
  Men fikk lyst til å prøve meg på noe mer nå :)

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Tusen takk :o) Men du, klarer du å strikke skjerf klarer du å strikke dette også. Det er jo strikket som et skjerf, det er bare brettingen som gjør at det ser litt mer avansert ut :o) Bare prøv du :o)

Comments are closed.

Translate »