Strikkede barnejakker

Det er fredag i  april og klart for flere strikkeoppskrifter her på bloggen. Siden sist har våren kommet enda lengre her midt i landet og jeg er ganske sikker på at det er mange som allerede har nytt noen timer i solveggen med strikketøyet. Strikking er jo et håndarbeide med lange tradisjoner som aldri går av moten. Når vi i dag leser om kvinnenes arbeidsdager fra mange år tilbake, er det ofte vi hører om strikketøyet de griper tak i når det er en ledig stund. På den tiden var strikketøyet nødvendig for å skaffe klær til familien. I dag er dette en kjær hobby for mange, men det er også interessant å se hvor mange som faktisk livnærer seg av strikketøy og strikkegarn. Nettbutikker popper opp flere steder og vi har tilgang til det garnet vi måtte ønske.  Oppskrifter deles ut gratis og på facebook, instagram og Pinterest, deler vi våre egne strikkeprosjekt med hverandre. Strikking er sosialt, det skaper nettverk og mange hyggelige stunder. Det er vel ikke rart at mange kaller strikking for den beste terapi, enten det gjelder stress eller andre helsemessige utfordringer.

I min hverdag prioriteres dessverre ikke strikketøyet, men de gangene jeg setter meg ned og griper tak i pinnene, lurer jeg alltid på hvorfor jeg ikke gjør det oftere. Så til deg som har strikking som hobby og koser deg med det, fortsett med det. Nyt at du skaper noe og at du fører en gammel tradisjon videre. Har du anledning, snakk om strikking til ikke strikkere som er nysgjerrige på dette. Tilby dem litt veileding og hjelp dem til å komme i gang med en hobby de har glede av resten av livet.

Her kommer ukens strikkeoppskrifter, denne ganger er det barnejakker som er tema. Alle oppskriftene er funnet hos Ravelry, her finner du en samling oppskrifter fra hele verden. Du må registrere deg for å få tilgang, men dette er helt gratis. Til gjengjeld finner du masse flott inspirasjon.

Strikkede barnejakker
Via Ravelry

Denne jakken falt jeg pladask for. Første bildet viser framsiden og det andre bildet er baksiden, se på den skjønne splitten med sløyfe på.

Strikkede barnejakker

Strikkede barnejakker
Via Ravelry

Her kommer også to bilder av samme jakke. Farger og knappevalg gjør at jakkene blir helt ulike plagg. En enkel jakke som dette kan benyttes både til jenter og gutter.

strikkede barnejakker

Strikkede barnejakker
Via Ravelry

Hettejakker er populære til litt større barn. Min erfaring med strikkeplagg til mine fire barn, er at slike strikkejakker som dette vokser med barna. De er tøyelige, myke og luner godt. Jeg er sikker på at akkurat denne jakken i yndlingsfarven, raskt kan bli en favoritt hos barna.

Knappetriks: Sett gjerne på «store» trykk knapper bak pynteknappene. Det er enklere å håndtere for de minste barna som vil kle på seg selv. 

strikkede barnejakker
Via Ravelry

Denne oppskriften med sauer på kommer fra Kate Davis. Hun forteller at mønsteret opprinnelig ble laget til en strikket hatt. Senere ble det laget barnejakke av samme mønster. En morsom jakke, legg merke til kragen.

strikkede barnejakker
Via Ravelry

Dette er Erika Guselius hyllest til Norges strikketradisjon. Jakken Glittertind er oppkalt etter en av våre kjente fjelltopper. Oppskriften kan du laste ned gratis og ved å følge linken under bildet finner du mønsteret strikket som genser og jakke i flere farger.

Strikkede barnejakker
Via Ravelry

Da håper jeg du har funnet noe du liker. Neste fredag kommer det nye oppskrifter her på bloggen. I mellomtiden kan du ta en titt i galleriet hvor du finner alle innleggene mine «Strikke gleder».  For deg som har lyst til å følge med litt ekstra på det andre som skjer her på bloggen, da er nyhetsbrevet som kommer ut hver fredag, midt i blinken for deg :) God strikkehelg!