Strikkede gaver altså, kan det bli bedre….

Strikkede gaver altså, kan det bli bedre....
Strikkede gaver altså, kan det bli bedre....

Bye9design

Mai med strikketøy og varme i solveggen

Denne uken har sannelig blåst av sted, og den har vært fylt med helt andre ting enn det jeg opprinnelig hadde planlagt. Det er slikt som skjer, og nå kan jeg glede meg over x antall ferdig beiset platting og veranda. Når værmeldingen melder oppholdsvær og temperatur på pluss siden flere dager på rad, da er det bare å hive seg rundt. Men i dag er jeg tilbake i normalen igjen, og nå har jeg sannelig kommet i gang med å tegne morsomme strikkemotiv. Dette har jeg sett fram til altså :) Mer om det til slutt i dette innlegget. 

Mellom beisingen har det blitt tid til noen runder på en genser jeg har tatt over etter datteren min. Det er sannelig ikke mange maskene jeg får strikket i løpet av en uke, men det er så fantastisk herlig når jeg tar meg tid. Kaffe i koppen, sola som varmer, strikkepinnen som klikker flittig og tankene som flyr. ​

Strikkede gaver altså, kan det bli bedre....

Bye9design

Lange strømper  i Sisu garn​

Jeg har sagt det før og jeg sier det gjerne igjen. Hjemmelagede gaver setter jeg stor pris på. Det er noe helt spesielt når du får noe som en annen har brukt tid og omsorg på å lage. ​Jeg er heldig som har en mor som elsker å strikke. Hun har fylt på med strikkeplagg etterhvert som både min familie og søsteren min sin familie, har trengt nye strikkeplagg. Til bursdagen min dukket hun opp med disse lange, strømpene i Sisu garn. Mønsteret er fra Sandnes garn, temahefte 42. 

Jeg lurer litt på om hun har fått med seg at jeg skal prøve meg på slalom til vinteren..... Hun har strikket lange strømper til en av guttene mine, i sort med hvitt mønster. De er ​rett og slett perfekte å ha i slalomskoene. Ingen sømmer som gnisser og godt og varmt på beina. Strømpene jeg har fått er strikket med ribbestrikk i hele skaftet. Det gjør de herlige og elastiske, ingenting som strammer og de sitter godt rundt foten. 

Strikkede gaver altså, kan det bli bedre....

Bye9design

Frydkofta tar form

Denne skal bli min..... Tenk enda en bursdagsgave.... Det er min mor som strikker denne også, hun startet like før bursdagen 20.april, men rakk jo ikke å bli ferdig til da. Mye arbeid med mønsteret og mange masker og tynt garn. Ja, du som strikker vet at dette tar sin tid. Jeg hadde veldig lyst på fryd kofta og valget falt på hvit bunn med mørkeblått som hoved mønster farge. Et veldig godt valg synes jeg når jeg ser dette bildet :) Jeg gleder meg veldig..... 

Strikkede gaver altså, kan det bli bedre....

Bye9design

En ny strikkedame ser dagens lys

​Jeg har lenge drømt om å tegne en strikkedame som vi kan kjenne oss igjen i. Hun som bare skal strikke en omgang til, hun som aldri får nok garn, hun som får stjerner i øynene når hun kommer inn i en garnbutikk. Hun som slapper best av med et strikketøy i fanget, hun som ikke klarer å se på tv uten strikketøy. Hun som starter dagen med strikketøy og avslutter dagen med strikketøy. Hun som kjenner energien bre seg ved tanken på det helt nye garnet og mønsteret som venter henne etter jobb. 

Jeg tror jeg har begynt å finne formen på henne. Her kan du få en liten sniktitt på den spede start. Jeg tror hun skal få øyne, men jeg er ikke helt sikker enda. Jeg har kalt henne Strikke Lise, men hun kan være hvem som helst av oss. Hun skal få farger, friske fine farger. Hårtoppen er formet som et garn nøste, den vil bli hennes varemerke. Snart dukker hun opp på et print til veggen eller som et kort du kan gi bort til noen som liker å strikke. Det er også ganske sikkert at mange av printene av Strikke Lise vil følges av en tekst om strikking..... morsom, fornøyelig eller til ettertanke. 

Hva synes du om Strikke Lise? Bør hun få øyne eller er hun god nok som hun er? ​Legg gjerne igjen en kommenar eller send meg en melding. Det hadde vært så gøy å høre hva akkurat du synes! 

Strikkede gaver altså, kan det bli bedre....

2 thoughts on “Strikkede gaver altså, kan det bli bedre….

  1. Inger Johanne says:

    Herlige farger på Fryd-koften din, men jeg likte best din nye “Strikke-Lise”.. Det er jo meg, det.. Akkurat sånn har vi strikkeavhengige det.. Fem minutter til bussen gå – ja, da rekker jeg jo en omgang eller to med strikketøyet.. Jeg er ellers så heldig at jeg jobber på Husfliden, og jeg kan til tider høre garnnøstene i første etg ligge å rope på meg.. Øyner eller ikke..Kanskje ikke… God helg videre. Hilsen Inger Johanne

    • bye9design says:

      Ååå, tusen takk Inger Johanne! He, he, ja tenkte jeg det ikke…. Det er utrolig hvor mange masker man rekker på kort tid, det er jo supervanskelig å legge det fra seg. Blir nesten litt misunnelig på deg som har en slik arbeidsplass, og jeg er overbevist om at garn nøster kan snakke….. Jeg gleder meg til å begynne å sette farge og tekst til Strikke Lise, og er så spent på hvordan hun vil bli mottatt. God helg til deg også! Klem fra Nina

Comments are closed.