Strikkede “mug rugs” med applikering

Strikkede mugrugs med applikering
Strikkede mugrugs med applikering

Strikkede "mug rugs" med en liten applikering

Om du ikke vet det allerede, så er en mug rug en matte eller et underlag til koppen. Den skal ha plass til både kopp og noe godt ved siden av. Derfor er de litt større enn det vi kjenner som glassbrikker. Dette lille prosjektet er perfekt for deg som vil strikke opp restegarn eller ønsker et enkelt og raskt strikkeprosjekt. Jeg var på utkikk etter noe som var raskt å strikke og som er lett og enkelt å ta med i veska. Det herlige bomullsgarnet i flere fargenyanser gir virkelig mye liv og fargespill. Plutselig fikk jeg en ny favorittfarge.... og se så fint fargen passer til koppen min. 

Strikkede mugrugs med applikering

Perlestrikking og applikering

Jeg hadde lyst på en fin kant rundt og valget falt på perlestrikking. Enkelt og raskt å strikke, og en vakker ramme. Jeg hadde ingen oppskrift, min mug rug ble derfor til etterhvert som jeg strikket. Det eneste jeg hadde bestemt meg for på forhånd, var at jeg skulle ha en liten applikasjon til pynt. På det aller første eksemplaret ble det en liten fugl som løfter seg opp på vingene, oppover, oppover. Etterhvert skal jeg teste ut flere motiv. Det kan bli flott med en samling av flere slike, men med ulike applikasjoner. 

Jeg hadde planer om en dobbel applikasjon, altså sy fuglen i dobbelt stoff og deretter sy den på. Det ville ha gitt litt "puffet" effekt. Jeg tenkte også det ville bli penere på et strikket underlag, da jeg var redd rillene ville bli for synlig om jeg brukte bare ett lag stoff. Imidlertid forsvant alle de små detaljene i vingene på den doble fuglen. Jeg gikk derfor tilbake til å applikere med vlisofix og et lag stoff.  

Strikkede mugrugs med applikering

Maskinsøm eller håndsøm

Ettersom jeg brukte vlisofix måtte det jo til en søm rundt fuglen. Det er jo meningen at slik mug rugs skal vaskes, det kan jo bli litt kaffesøl. Da er det lurt med en søm rundt applikasjonen, slik at den ikke blir frynset i kantene. Men skal man velge håndsøm eller maskinsøm? Nå finnes det jo så mange flotte maskinsømmer å hjelpe seg med. Jeg testet ut nesten alle sømmene jeg har på maskinen og valget falt på en enkel søm. Med håndsøm hadde jeg garantert hatt mer kontroll, men brukt desto lenger tid. Uansett, det er alltid en første gang, og dette ga mersmak, så nå blir det flere mug rugs og jeg skal etterhvert tegne opp flere varianter av applikasjonsmønstre.

Da er det klart for en kaffepause.... 

Strikkede mugrugs med applikering