Strikkede omslagsjakker og fargerikt garn

Strikkede omslagsjakker og fargerikt garn

Strikkede omslagsjakker i vår og sommer sola

Ingenting er som vårsola som varmer i solveggen og et herlig strikketøy i hendene. Ja, ja, jeg skal ikke skryte på meg at det er strikketøyet jeg sitter oftest med. Som blogger og designer er det nok laptopen som stort sett er med der jeg går.... Men jeg har jo kommet i gang med nye strikkeprosjekter og mer skal det bli. 

I dag skinner sola over Trøndelag og det varmer allerede godt i solveggen. Votter og lue kunne ligge hjemme da jeg og Idefix tok første lufteturen. På hjemtur gikk vi inn i bakhagen og satte oss litt ned i solveggen. Der og da bestemte jeg meg for at det i dag blir både kaffe og strikketøy utendørs i lunsjen. 

Med sola kommer lysten på farger tilbake igjen for min del, og ingenting frisker vel mer opp en klær i fantastiske farger. Nå skal det sies at jeg nok er av den mer forsiktige i fargebruken, men jeg digger å se friske flotte farger rundt meg. 

Gul omslagsjakke fra Berocco

Jakken på det første bildet er strikket i bomull og gratis oppskrift, på engelsk, finner du ved å trykke på linken under bildet. For deg som synes engelske strikkeuttrykk er vanskelig, så har jeg laget en oversettelse på tre sider som en del av strikkemappen jeg selger i nettbutikken min. 

Strikkede omslagsjakker og fargerikt garn

Strikket omslagsjakke av Thomas Ramsden og Co

Jeg synes omslagsjakker er så anvendelig om våren og sommeren. I tillegg er de lekre både til bukser og skjørt. Denne i bomull er helt nydelig i den petroleumsblå fargen og med de lange vrangbåndene. ​Oppskriften får du gratis på engelsk om du følger Ravelry. 

Håndfarget garn i alle farger

​En ting er sikkert. Er du glad i å strikke får du nok aldri for mye garn eller inspirasjon.... Jeg er i den kategorien jeg også og det gjorde at jeg falt pladask for de friske og flotte bildene til Miss Babs. Garnet er håndfarget av Miss Babs og hennes to assistenter. Det finnes i flere kvaliteter blant annet cashmere, silke og merino ull. Ettersom sola skinner utendørs og våren banker på i landet vårt, tenkte jeg det passet perfekt med litt fargepåfyll mellom strikkeoppskriftene..... 

Vinkelstrikket genser i Silke-Tweed og Cotton Viscose

Cross over genser, veldig lik omslagsjakkene i fasongen, men her slipper du båndene. Liker du best ensfargede gensere er dette virkelig en flott variant. Like lekker til bukse som til skjørt eller kjole. Oppskriften får du gratis og på norsk, hos Drops studio.

Lilla toner - fargerikt garn

Jeg elsker lilla, men bruker ikke klær i disse fargene. På tilbehør, bilder og ikke minst blomster, kan jeg imidlertid fråtse i disse fargene. ​Er ikke dette rett og slett herlig.....

Strikkede omslagsjakker og fargerikt garn

Via Miss Babs

Strikket omslagsjakke i lin

Lin er jo fantastisk på varme sommerdager. Det er både svalende og luner dersom det er litt kjølig i luften. Jeg digger denne fasongen hvor du både kan ha den åpen, eller slenge en del over skulderen for å holde den sammen. 

Fargerikt garn

Et skikkelig fargekick fra Miss Babs. Også i Norge tar vi vare på tradisjonen med håndfarget garn. ​Det er også gledelig at stadig flere viser interesse for å lære seg denne teknikken selv. Jeg har i flere tidligere blogginnlegg skrevet om norske forhandlere av håndfarget garn og ikke minst de bittesmå bedriftene som fører kvalitetsgarn. Ta en titt på tidligere strikkegleder og la deg inspirere til å finne fram strikketøyet eller til å prøve ut noen nye oppskrifter eller garn. 

Strikkede omslagsjakker og fargerikt garn

Via Miss Babs

Fredagshilsen

Jeg skal snart gå i gang med å skrive ferdig fredagshilsenen til mine følgere. I dag blir det både litt hage og litt strikking. Dersom du vil følge med og få mer inspirasjon enn det du finner på bloggen, da er du hjertelig velkommen. Du kan melde det på fredagshilsenen, altså et slags nyhetsbrev, helt til slutt i innlegget her. Jeg håper jeg får se deg der! Det hadde vært så koselig! Til slutt passer det kanskje med et bilde av denne flotte hengestolen. Kunne jo vært herlig å ligge her blant strikkede puter og pledd og tittet på nye oppskrifter eller lese en god bok. Ha en herlig dag! 

Strikkede omslagsjakker og fargerikt garn