Strikkede votter fra Riga

Jeg har vært på førjulstur i Riga, og ble helt betatt av gamlebyen, de trange gatene og de spennende små restaurantene, bakeriene og butikkene. Enten liker du, eller så liker du ikke Riga, ble jeg fortalt før jeg dro. Jeg liker Riga. I alle fall når snøen ligger hvit i trærne og på bakken og gir en vakker stemning langs elva som renner gjennom byen. Julestemningen var til å ta og føle på. Lys i trærne, julemarked flere steder med julepynt, strikkede plagg og håndtverk etter lokale tradisjoner. Og det er det Riga vottene er. Jeg tror nesten vi kan sammenligne Rigavottene med våre egne Selbuvotter, uten at jeg skal våge meg innpå hva som er mest kjent :) 

Vi reiste sammen med et annet par, og venninnen min elsker å strikke. Hun hadde svært lyst til å besøke butikken Hobbywool som er blitt et yndet mål for alle strikkeglade. 

Med sitt morsomme inngangsparti, der det ikke var tvil om at det var en strikkebutikk som holdt til, økte forventningene til hva vi ville finne innendørs. Og vi ble ikke skuffet. Det var ferdige strikkeplagg, oppskrifter, små ting og det bugnet av det fineste ullgarn du kan tenke deg. 

Vi fant inngangen fra baksiden og også her var det pyntet med strikkede plagg. Bildet er lånt, det var slettes ikke grønt og fint da vi var der, men hvit julestemning :) 

Litt om utvalget

Ullpledd, skjerf, luer og votter, her var det mye å velge i. Siden det var rett før jul var det også mulig å kjøpe ferdige nissestrømpe eller materialsett med nissestrømpe for å strikke selv. Du ser de så vidt til venstre i bildet, under vinduet. 

Hobbywool Riga - bye9design

Det ble julegavehandel i denne butikken. Både til meg selv og til moren min som elsker å strikke. Hun har gitt seg i kast med vottestrikking, og hva passet vel da bedre enn votteboken, fullstappet av mønstre til Rigavotter :) Ja, vi fant den faktisk på norsk i denne butikken. Men det er også mulig å kjøpe den på nett "her". Sammen med votteboken kjøpte jeg også garn i julegave, av den nydeligste, tynne ullkvalitet i vakre farger. 

Hobbywool Riga - bye9design

Votter og garn kan kjøpes i nettbutikk

I julegave til meg selv kjøpte jeg meg to pakker med votter - det vil si garn og mønster til to par votter. I jula ble det imidlertid julekule strikking, så jeg har ikke kommet i gang enda. Det er snart ikke nødvendig å reise for å skaffe seg lokale produkter. Det meste kan skaffes på nett, også disse pakkene med Rigavotter. I denne Etsybutikken til Hobbywool Riga, får du kjøpt både vottepakker og strømpepakker, oppskrifter og garn. NB! Jeg vet ikke hvordan tollreglene på garn og oppskrifter er. 

Vi damene fikk med oss mennene våre inn i butikken, da var det helt greit at det var morsomme ting å se på for dem også :) Det var til og med stoler og bord der de kunne sitte ned og vente om de ville.  

Hobbywool Riga - bye9design

Dette rommet tror jeg mange kunne vandret rundt i leeeenge. Det var garn overalt, til og med i kverna..... Klart jeg måtte både fotografere og kjenne på dette deilige og myke garnet. Også i en kjøttkvern da gitt..... 

Hobbywool Riga - bye9design

Ferdig strikkede produkter

For den som ikke strikker selv, eller som synes masse mønster, farger og pinne 1 og en halv blir for knotete, så finnes det mange ferdige produkter å få kjøpt. Dette bildet er fra en annen butikk, nærmere det store torget i gamlebyen. Her var det også utstilt latviske folkedrakter for den som er interessert i slikt. 

Hobbywool Riga - bye9design

Det ble en fin tur i en koselig og personlig butikk i Riga. Damen som eier butikken var smilende og glad og fortalte gjerne på engelsk når vi spurte om noe. Liker du strikkede produkter, enten det er votter, skjerf, pledd eller noe annet småtteri, da må du titte innom her dersom du skal til Riga. Har du lyst til å lese mer om førjulsturen våren finner du litt om selve førjulsmarkedene her.