Strikkejournalen for deg som elsker å strikke

Strikkemappen fra bye9design

Strikkemappen er endelig her.... Med denne mappen kan du gjennom bilder og tekst lage deg en minnerik mappe over alle strikkeprosjektene dine. Skriv ut sidene på en helt vanlig fargeskriver. Lag deg en mappe eller perm hvor du samler alt du har strikket, til glede for deg selv og andre som er interessert.

Etter en hel uke med intens jobbing, testing og endring, er strikkemappen klar til bruk. Jeg er rett og slett superfornøyd om jeg skal få si det selv, og det var gøy å få tatt den i bruk på et av mine første ferdige strikkeprosjekt på leeeenge. Denne mappen er så vidt jeg vet, helt unik i Norge. Og den er testet ut av en av de råeste strikkerskene jeg kjenner, nemlig min mor som i år fyller 70.... Hun har strikket i hele sitt liv, og nå har hun hjulpet meg med forslag til innhold, testet ut printene på sin egen pc og skrevet ut alt hjemme hos seg selv. 

OPPDATERING: Ny utgave av strikkejournalen kom i 2018, med enda mer innhold. Når du kjøper den nye utgaven får du denne (2017) med på kjøpet, samt både gavelapper og magebånd fra begge utgavene. Kan det bli bedre :)

Hva er strikkemappen fra bye9design

Jeg har lenge tenkt på at det må være kjekt å kunne forevige og ta vare på noe av alt det vi strikker i løpet av et år og et liv. Rett og slett lage en minnebok om alt det som produseres til eget bruk, gaver og salg. Med det som utgangspunkt ble tanken på strikkemappen satt i gang. Denne uken har jeg lagt alt annet til side og jobbet..... Først skisser, tekster, innhenting av råd, tips, ideer, oversettelser og mye annet. Og nå, endelig, er den klar. Mappen inneholder to minne sider eller om du vil, sider for ferdige strikkeprosjekt.

Videre inneholder den tre sider med oversettelse av engelske strikke forkortelser til norsk, én notatside, og en framside hvor du kan legge inn din egen tekst. Den inneholder også en side hvor du kan legge inn hvilke strikkepinner du har og hvor mange..... Har du mye garn, kan du legge det inne på egen side for å holde oversikt over type og mengde. Jeg har laget tre magebånd som du kan bruke til å feste rundt ferdige strikkeprodukter, og teksten, den kan redigeres..... Så har jeg laget gavelapper med strikkemotiv og tekst på den ene siden og vaskesymbol på den andre siden. Også her kan du gjøre teksten til din personlige. 

Framsiden

Jeg har funnet fram en hvit perm og foran på permen, skal jeg lime denne framsiden. Jeg har valgt å skrive strikkeminner 2017 - du kan skrive akkurat det du selv vil her, med samme skrifttype. Moren min skrev navnet sitt og årstallet, en kunde har laget en mappe for hvert barnebarn, en annen har laget en mappe for gensere og kofter og en annen for småstrikk. Det er jo ikke nødvendig med en hel ringperm, du kan benytte papp eller plastmapper og lime framsiden på med din valgte tekst. 

Strikke minner / ferdige strikkeprosjekt 

Jeg har laget to ulike prosjekt/minne sider. Den ene har plass til et liggende bilde i 10x15 og den andre har plass til et stående bilde i 15x10. I ettertid ser jeg at det kunne vært smart med plass til kvadratiske bilder fra Instagram, dette er derfor under arbeid nå. Alle som har kjøpt mappen før den nye siden blir ferdig, vil få den ettersendt.  

Jeg har gjort det så enkelt som mulig for deg. Du kan hente fram siden på din pc og fylle inn all tekst med skrifttypen du ser på bildene. I bilde feltene kan du velge et bilde fra din pc og sette direkte inn på siden før du printer alt ut på en helt vanlig fargeskriver. Når du trykker på bildefeltet må du huske å velge "alle filer" i nedtrekksmenyen. Da skal du kunne finne bildemappene du har på din pc. 

Papirkvalitet

Disse arkene skal gjerne fylles på med garn, prøvelapper og annet. Jeg vil derfor anbefale en arktykkelse på minst 160 gram. Det rimeligste er å kjøpe en hel pakke med mange tykke ark. Dette får du kjøpt i bokhandlere og hobbybutikker. Du kan også legge arkene i plastlommer med hull til å sette i ringpermen. Print gjerne ut dobbelsidig hvis du bruker tykke ark og har flere ferdige prosjekt du vil ta vare på. Her ser du eksempler på hvordan en side med bilde kan se ut. På det første arket mangler bare en garnprøve og magebeltet. 

Strikkemappen - bye9design

Bye9design printshop

Engelske uttrykk og notatside

Det finnes utallige flotte strikke oppskrifter på engelsk, men det er nesten umulig å bruke oppskriften, om du ikke forstår det som står der.... Jeg har laget tre sider med oversettelser av engelske forkortelser. I tillegg får du med en notatside som du for eksempel kan skrive ut og bruke til å notere på i stedet for skrible i selve oppskriften. ​

Strikkemappen fra bye9design

bye9design printshop

Strikke pinne lager og garn lager

Er du en av dem som veldig ofte kjøper nye strikkepinner fordi du ikke vet om du har størrelsen fra før? I så fall er du ikke alene. ​Med denne oversikten kan du legge inn alle pinnene dine og nr. Sett arket i permen og ta et bilde av oversikten. Nå har du oversikten i strikke permen din, og på et bilde, nå kan du umulig kjøpe flere av samme sort. 

På et eget ark kan du legge inn opplysninger over garnlageret ditt. Det er kjekt dersom du har mye garn liggende. Nå vet du til enhver tid hva du har i lageret ditt. Kommer du over en oppskrift du har lyst til å teste ut, da finner du lett fram i oversikten og vet om du har nok garn.  ​

Strikkemappen fra bye9design

bye9design printshop

Magebånd og gavelapper

Det er så koselig å pakke inne strikkeproduktene litt ekstra fint, når det skal gis bort. Med magebånd og en personlig hilsen blir det ekstra stas. Legger du ved en gavelapp og ringer rundt vaskesymbolene som gjelder, blir det perfekt. Med strikkepakken følger det med 3 forskjellige magebånd og gavelapper med to sider. All tekst på magebåndene og framsiden av gavelappene kan redigeres. Vaskesymbolene på baksiden kan ikke endres. ​Magebåndene kan printes ut på vanlig kopipapir, mens gavelappene blir penest med litt tykkere og stødig papir. 

Magebåndene kan printes ut på lyst "gråpapir", da får det en røffere og mer rustikk effekt. ​

Strikkemappen fra bye9design

bye9design printshop

Strikkemappen fra bye9design

bye9design printshop