Strikkefredag – litt teknikk, litt gammelt, litt nytt

Hei på dere! Fredag igjen og en ny helg ligger foran oss. Mange vil nok helt sikkert tilbringe kvelden i godstolen med et strikketøy :) Jeg skal i hvert fall det! De som har fulgt meg en stund vet at jeg så vidt har begynt å ta opp igjen strikkehobbyen min. Jeg har enda ikke våget meg avsted på noe avansert med fletter og mønstre, men jeg elsker å lete etter inspirasjon og drømme litt om alt jeg har lyst til å forsøke meg på. Blant annet så synes jeg sikk sakk tepper er så flotte. Her fant jeg en framgangsmåte hvor du øker og feller av underveis uten at du trenger å sy noe som helst. Teppet kan med denne teknikken brukes på begge sider. Gratis framgangsmåte på engelsk via Ravelry av Frankie Brown.

809b8f190ed48f747f418a1686281b3c

Husker dere denne koften “Stjerneruter”? Oppskriften er gammel og fra Sandnes garn. Den ble opprinnelig strikket i Triplex garn, men det finnes ganske mange garntyper i dag som kan benyttes. Koften er en del av koftejakten som Livs Lyst har satt i gang og du finner gratis oppskrift på bloggen hennes :o)

IMG_6429 kopi

Her kommer et supert vårprosjekt for en nybegynner…. Tykt garn, tykke pinner og det at man raskt ser framgang er ofte det som skal til når man skal lære seg noe nytt. At det er et plagg som kan bli mye brukt i tillegg er ikke dumt! Oppskriften er på engelsk, gode bilde beskrivelser og gratis veiledning finner du “her”.

Cap-sleeved-Cardigan-cover

Lekker poncho til voksen, enkel med nydelige detaljer. Oppskrift på engelsk via Ravelry.

e411f3233ac1a9023959c64860903010

Her er det sannelig ikke mye som minner om vår. Det blåser og regner og ikke noe utevær etter min mening. Men nå skal det ordnes til helga og når ungene er ferdig på skolen blir det strake vegen til Trondheim. Håper dere alle får en flott fredag og start på helgen.

Vil du ha mer strikke inspirasjon….. Ta en titt innom alle innleggene under “Strikkeglede” 

Klem fra Nina 

 

4 thoughts on “Strikkefredag – litt teknikk, litt gammelt, litt nytt

Comments are closed.