Strikkeglede på hytta i påsken

Strikke glede på hytta i påsken
Strikke glede på hytta i påsken

Hyttelivet - som skapt for strikkeglede

Det er et eller annet med atmosfæren på hytta. Jeg får så lyst til å sette igang med strikkepinnene og rett og slett kose meg. ​Har du fulgt bloggen min en stund, vet du at jeg ikke har prioritert strikkehobbyen min de siste årene. Det er rett og slett så mye annet jeg har hatt lyst til å prøve ut. Jeg elsker imidlertid å strikke, samtidig som jeg har lyst til å gjøre noen prosjekt som jeg blir ferdig med.

Rett før påske kom jeg over viking garnet VÅR. Et tykt bomullsgarn i en nydelig grå farge som bare ropte etter meg. Hmmmm, tenkte jeg, dette kan jo bli en flott klut og to nøster ble puttet i handlekurven. Deretter skulle jeg en snartur innom kjøpesenteret for å kjøpe påskegodt til Idefix, vår lille Bicon Frise gutt. Hva annet en kluteboken til Bitta Mikkelborg fanget min oppmerksomhet utenfor en av bokhandlerne..... 

Garn, pinner og bok ble med på hytta, og gjett om jeg koste meg.... Kaffe og strikketøy i solveggen, med utsikt til slalombakkene. Jupp, det var sannelig trivsel. ​Og nå, nå er kluten behørig lagt inn i strikkemappen som du kan lese mer om til slutt i blogginnlegget. 

Strikke glede på hytta i påsken

Restekluten fra Bitta Mikkelborg

Valgets kvaler... Jeg hadde èn farge og en bok full av kluteoppskrifter, hva skulle jeg velge. Til slutt bestemte jeg meg for restekluten. Den var enkel, med bare rett og vrang, dog med litt telling. En perfekt oppstart for en rusten mønster strikker. 

Det var veldig morsomt å komme igang igjen, og denne lille ferdige kluten ga mersmak. Bildene viser kluten, den er nettopp ferdig, og ikke dampet.... Nå skal det shoppes mer bomullsgarn. Forresten så holder jeg på med et stort og akkurat nå, evigvarende strikke prosjekt, det kan du lese om ​her. 

Strikke glede på hytta i påsken

Ingen påske uten flotte fjellturer

Ettersom jeg har klart å brekke en lilletå, er det ikke mange sko jeg klarer å få på meg. Det er likevel fullt mulig å komme seg ut på tur, ja til og med jogge med en brukket tå.... ​Det ble derfor noen flotte turer uten ski denne påsken. Dette bildet er tatt utenfor Copperhill - et hotell som ligger på toppen av Åre Bjørnen. Herfra ser vi over til Åreskutan, et populært utfartsmål i Åre. Med kuldegrader og strålende utevær, er det godt med skikkelige ullklær og hjemmestrikkede votter, ja det er stort sett det jeg bruker.

Strikke glede på hytta i påsken

Hjemmestrikkede votter

Som nevnt har strikketøyet ligget i dvale noen år hos meg. Da er det godt jeg har en god venninne som holder meg med de flotteste vottene. Jeg bare elsker disse vottene i grått og hvitt. ​Dette rosemønsteret er designet av Tove Fevang. Hun har redesignet et mønster fra en gammel og hullete vott som ble strikket en gang på 1920 tallet. Oppskriften er gratis og du finner den på bloggen til Tove. 

Strikke glede på hytta i påsken

Strikkemappen - holder orden og oversikt på alt du har strikket

Har du noen gang tenkt på at det hadde vært kjekt med en oversikt over alt du har strikket. Et bilde, noen ord om endringer du måtte gjøre på en oppskrift, en farge prøve på et garn, hvilke strikkepinner du brukte og hvem som fikk genseren eller vottene du strikket.

Jeg har laget en strikkemappe som skal gjøre det enkelt å holde oversikt og ta vare på alle strikkeprosjekten​e. De aller fleste av oss knipser gjerne et bilde eller to av det vi strikker og legger ut på instagram, facebook eller lagrer det på mobilen eller pcn. 

Her ser du hvordan jeg har gjort det med den første kluten jeg har strikket.... ​

En minnebok til stor glede 

For å ta i bruk strikkemappen må du ha tilgang til en pc og en fargeskriver. Strikkemappen sendes som en link til den eposten du oppgir. Når trykker på linken vil du kunne velge to forskjellige "ferdige strikke prosjektsider". Teksten kan du redigere akkurat som du selv vil og foretrekker du håndskrift, skriver du bare ut siden uten tekst. Trykker du på stedet der det er plass for bilde, vil du kunne velge et bilde du har lagret på din pc og sette det inn på denne siden. Deretter er det bare å skrive ut hele siden på en fargeskriver. Du kan skrive ut på helt vanlig kopipapir, eller velge ett tykkere papir som gjør sidene mer stødig. Nå er det bare å feste på magebåndet til garnet og kanskje en liten garnprøve eller prøvelappen. Ta hull på arket og sett det inn i en perm.... Du har snart en minnebok fylt med glede.....