Strikkejournalen til den strikkeglade

Strikkejournalen til den strikkeglade
Strikkejournalen til den strikkeglade

Strikkejournalen til den strikkeglade

Jeg vurderte seriøst om jeg i stedet for strikkejournalen til den strikkeglade skulle skrive strikkegale, he,he. Vi som elsker strikking og ikke klarer oss uten dette garnet, pinnene og mønstrene vi strever oss gjennom, vi kaller oss jo gjerne både det ene og det andre. Men så tenkte jeg det var best å være litt seriøs. For strikking er seriøst, ikke sant? 

Strikking har den evnen at det kan fylle deg med glede i det ene øyeblikket og frustrasjoner og irritasjon i det andre. Noen ganger kan den til og med gi deg dårlig samvittighet fordi du ikke klarte å la være å handle det nydelige garnet som var på salg. Eller glemte du kanskje av hele husvasken bare fordi du skulle strikke noen omganger til.... Kanskje har du til og med opplevd å springe til bussen på morgenkvisten bare fordi du måtte strikke noen masker til. 

Jeg har alltid elsket å strikke, og allerede på ungdomsskolen designet jeg mitt eget mønster til en genser med massevis av pastellfarger. Den genseren har jeg fortsatt. En skikkelig 80 talls pastellgenser med massevis av mønster og farger. Men så ble jeg mamma for første gang. De siste maskene på hentedressen til min eldste sønn, strikket jeg på sykehuset. Den ble montert for hånd, samtidig som jeg skulle lese til eksamen og bli kjent med det lille nurket. 

Det ble det siste strikkeprosjektet jeg gjorde på flere år.... Fire barn, noen kattepuser og jobb, gjorde at de prosjektene jeg forsøkte å gå i gang med, aldri ble ferdige. Til slutt ga jeg opp, gjemte bort garn og strikkepinner og lot min strikkeglade mamma ta seg av produksjonen av ullklær til min barn. 

Slik ble ideen til strikkejournalen født

Og det var slik ideen til strikkejournalen ble født. Min mor satt og tittet i et album fra da de to eldste guttene våre var små. "Ja, se der, den genseren husker jeg, men er det jeg som har strikket den andre her også? Det klarer jeg ikke å huske." Vi begynte å snakke om hvor flott det var at jeg hadde tatt bilder av alt det hun hadde strikket, det gjorde at hun fikk en liten oversikt over mye av det hun har strikket opp gjennom årene. Vi snakket videre om hvor flott det hadde vært å samle alt hun hadde strikket i en slags minne perm. En perm hun kunne gjemme notater hun gjorde om de ulike mønstre. Et sted å gå tilbake til for å se hva hun har notert tidligere. Rett og slett en minneperm og et nyttig oppslagsverk 

Strikkejournalen til den strikkeglade

Bygg opp strikkejournalen med ditt innhold

I motsetning til ferdige strikkejournaler der sidene sitter fast, er dette en strikkejournal du selv bygger opp. Jeg har kjøpt meg en hvit ringperm og noen plastlommer. Når jeg har klart å bestemme meg for hvilken framside jeg vil ha, legger jeg inn min personlige tekst og printer ut. Deretter limes forsiden på utsiden av permen og jeg går igang med å fylle den med innhold som passer i min strikkejournal.... 

Dersom det du vil ha i strikkejournalen din, er sider med dine ferdige strikkeprosjekt, så skriver du kun ut disse sidene. 

Dersom du vil ha en oversikt over garnlageret ditt og strikkepinnene dine, da skriver du ut disse sidene også. 

Dersom du vil ha en oversikt over målene til familien din og andre du strikker til, da kan du skrive ut de sidene også. 

I tillegg finner du en side du kan fylle ut informasjon om deg selv som forteller din egen strikkehistorie. Hva var det første du strikket, hva har vært ditt vanskeligste eller morsomste prosjekt. Når liker du best å strikke og hvor liker du best å strikke, pluss noen spørsmål til. 

Jeg har også laget udaterte strikkekalendere som du kan bruke i årevis. I tillegg får du egne oversikter over uferdige prosjekt og en ønskeliste over ting du har lyst å lage. 

Og enda er det flere sider du kan få nytte av, men som sagt, det er du som bestemmer hvilke sider du vil fylle din strikkejournal med.

Strikkejournalen til den strikkeglade

Skreddersy dine egne tekster

Noen av sidene er ferdig tekstet slik at du kan skrive de ut direkte uten endringer. Dette kan du forsåvidt gjøre med alle sidene i strikkejournalen og deretter skrive inn med penn eller blyant. 

Det som imidlertid gjøre denne strikkejournalen unik, er at du kan skreddersy dine egne tekster. Ta for eksempel oversikten over strikkepinner. Noen av oss bruker kun noen få typer pinner og klarer oss med en oversikt med få kolonner og størrelser. Andre igjen har spesialpinner, magic loop, pinner du skrur av vaieren osv. Det er nesten umulig å lage en oversikt som passer for alle, derfor er disse sidene redigerbare. Nå kan du via din datamaskin, legge inn den teksten som passer for deg, før du skriver ut arket og setter det i permen. 

Dette kan du også gjøre med mange av de andre sidene, blant annet sidene med ferdige strikkeprosjekt, hvor du kan legge inn dine egne notater. 

Høres det komplisert ut? Det er ikke det. Når du klikker på lenken med strikkejournalen, åpner pdf filen seg og du kan begynne å skrive med en gang. Det følger også med en veiledning som forteller deg hvordan du gjør det og hvordan du skriver ut dobbelsidig. I tillegg er det bare å ta kontakt med meg hvis du står fast, så er jeg der og hjelper deg :)  


Strikkejournalen til den strikkeglade

Gavelapper til strikkegavene dine - bonus som følger med strikkejournalen

De fine strikkegavene fortjener fine strikkelapper. Disse lappene kan du skrive ut med blank bakside eller du kan velge å skrive de ut dobbelsidig slik at vaskeanvisningen kommer på baksiden. Disse lappene kan ikke redigeres, men det følger også med gavelapper fra den forrige strikkejournalen, hvor teksten kan redigeres. I tillegg følger det med magebånd til små prosjekter med redigerbar tekst. 

Jeg er strålende fornøyd med resultatet av den nye strikkejournalen. Mange har spurt om den vil komme ut som ferdigtrykt bok. Til deg må jeg bare si at jeg vet ikke. Litt av vitsen med en digital journal som dette, er jo at du skal kunne fylle strikkejournalen din med det som passer for deg. Du skal slippe å ha flere sider i din journal som du egentlig ikke trenger, og teksten skal du kunne tilpasse slik at den passer for dine strikkeprosjekt. 

Tips til papirtype og utskrift

Du kan gjerne bruke helt vanlig kopipapir når du skriver ut journalen din. Imidlertid er dette papiret så tynt at fargene vil skinne gjennom og arkene vil lett gå i stykker om du skal bla mye, lime på magebånd og garnprøver. Jeg anbefaler derfor at du kjøper deg en bunke papir på minst 160 gram. Dette får du kjøpt en bunke av i bokhandlere og i flere nettbutikker. Prisen avhenger av kvaliteten du velger, men uansett hva du velger har du papir til flere strikkejournaler. 

Har du tilgang til en helt vanlig fargeskriver så holder det i massevis. Du trenger ingen fancy fotoskriver til flere tusen. Er du på utkikk etter ny skriver, kan det imidlertid være greit å tenke på at den skal kunne skrive ut dobbelsidig slik at du slipper å vende papiret manuelt. (De aller fleste nye skrivere har denne funksjonen) I tillegg er det greit å vite at den kan skrive ut papir som er tykkere enn vanlig skrivepapir på 80 gram. 

Har du spørsmål om strikkejournalen? Legg igjen en kommentar under her eller send meg en epost. 

Strikkejournalen til den strikkeglade

Pssssst. Jeg glemte å si at strikkemappen i første versjon, også følger med på kjøpet ;) 

Enter your text here...