Supergod konfektkake og julemarked

I dag skal dere få oppskriften på den supergode konfektkaken som vi hadde på julemarkedet vårt i går. Flere som smakte på den syntes dette var en av de beste kakene de hadde smakt! Kjempekoselig til Mai som hadde bakt den. Oppskriften får dere litt lenger ned på siden. Det er koselig med julemarked og ekstra koselig er det at så mange dyktige håndverkere møter opp med sine hjemmelagede produkter. Vi kan jo bare tenke oss hvor mange timer med arbeid som ligger bak slike produksjoner. Vesla som jeg viste bildet av i går, fikk solgt nesten alle kakene sine, kunne moren hennes fortelle Tenk så gøy å tjene noen kroner rett før jul :o)

DSC_4779 Her ser dere Rannveig bak bloggen Timotei, i full gang med å legge ut varene sine. Jeg håper hun fikk solgt masse for her var det sannelig mange flotte julegaver :o) DSC_4781

 

DSC_4796

Her er den hyggelige damen som selger produkter på vegne av Tanzania prosjektet.

DSC_4782

 

Nærbilder av de flotte tennbrikett boksene som er produsert av Linn-Elisabeth. Hun har vært med noen år på julemarkedet i Momarka Grendehus og vender tilbake med sine flotte produkter til glede for oss.  DSC_4800-001

Luer, buffer og pannebånd i flotte og fargerike mønstre.

DSC_4800-002

Hunderommet holder til i kjelleretasjen på grendehuset og hadde også salgsbod :o)

DSC_4803

Her er den supergode, og visstnok mektige kaken som ble så populær på julemarkedet i går, mmmmmm. Oppskriften finner du under bildet.

DSC_4807

MANDELKAKE MED SJOKOLADEFYLL.
3 eggehviter
200 g sukker
200 g malte mandler

Egg og sukker piskes stivt, vend inn mandelmassen forsiktig. (mandlene må males på kvern og ikke i hurtigmixer, da skiller fettet seg ut.)
Stekes i rund form ved 175 grader i 30 minutter.
(Jeg doblet oppskriften og lagde den i liten langpanne).

FYLL 1:/Topping
100 g melis
100 g smør (smeltet og AVKJØLT)
1 ts vaniljesukker
3 egeplommer
1 ts kakao.

Alt røres sammen til et glatt fyll. Tilsett mer melis om nødvendig, det skal være ganske tykt.

FYLL 2:/Topping
1/2 plate kokesjokolade
1 ts delfiafett

Smeltes og helles over i “små striper” Evt hakkede mandler som pynt oppå fyllet.

 

Til slutt noen bilder fra en av damene som er med på strikkekvelder. Disse nydelige heklede lyktene burde få ben å gå på nå før jul.

DSC_4813

Heklede ugler og deilige strikkevotter er også flotte julegaver.

DSC_4814

 

Nå skal jeg få fotografert litt mens dagslyset enda holder ut. Deretter skal jeg sy ferdig gardinene som skal opp bak sofaen. Pepperkakehusene skal monteres, jeg må visstnok ut å handle litt mat og i tillegg er det finale i 71 grader nord i kveld, det eneste programmet jeg har fulgt med fast, for nei, Farmen fikk jeg ikke med meg :o) Ha en herlig mandag og god ukestart!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

2 thoughts on “Supergod konfektkake og julemarked

  1. Timotei says:

    Stor stas å få være med på julemarked hos dere! Salget tok aldri helt av, men det var gøy likevel :) Blir gjerne med neste år også jeg!

Comments are closed.