Supert hotell i Helsinki

Da er det lørdag igjen og det har gått en hel uke siden jeg våknet i Helsinki, klar for en dag med opplevelser i en by jeg aldri hadde vært i tidligere :o) Jeg tenkte jeg skulle vise dere noen bilder fra hotellet. Det ligger midt i sentrum, et helt perfekt utgangspunkt for den som elsker shopping, museumsbesøk og gode restauranter. Det er gåavstand til alt, inkludert parker og den flotte havna. Vi lå på Radisson Blu Plaza Hotel og interiøret fikke jeg virkelig sansen for. Her finner vi mye design av Alvar Aalto, møbler og ikke minst lampene i den kjente boblefasongen. Den finner vi igjen både i fellesrom og i rommene på den moderne delen av hotellet. Her fra lobbyen :o)

DSCN5487 DSCN5488

 

Hotellet har både klassiske, “mørke” rom og moderne rom i spreke farger. Jeg trivdes kjempe godt i mitt klassiske rom, det var høyt under taket og det var som å sove på et slott :o) Utenfor det mørke taket og veggene er det en helt hvit del med stoler og bord i hvitt og grått.

2631759-Radisson-Blu-Plaza-Hotel-Helsinki-Suite-12

 

Her er et av rommene i den moderne stilen…. Veldig fornøyd med mitt klassiske rom, vet ikke om jeg hadde fått sove i alle disse fargene :o)

1369344782292

Hele stilen på hotellet er en blanding av flere stilarter. Bygningen er fra 1917 og bærer preg av russisk kreativitet når det gjelder overdådige bueganger og utskjæringer, samt forkjærligheten for mange detaljer. Dette vises tydelig i restauranten her samt baren, som vi ser inngangen til i enden av dette rommet ….. Legg merke til at hvert bord har sin egen garderobe i glass. Praktisk :o) Vi spiste frokosten vår her og kaffen drakk vi selvfølgelig av kopper fra Marimekko :o)

Plaza_(5)

Her fra baren som visstnok kalles Bling :o)

817042bf850866a4_org

De to neste bildene er fra en og samme restaurant…. Utrolig spennende med lyssetting som lager mønster på bord og vegger. Det er unødvendig med bilder på veggene og duker på bordene. Jeg måtte bort og ta på et bord, det så ut som det lå en duk der med det fineste mønster. Så viste det seg at det var lampen som laget mønsteret på flere av disse bordene :o) For første gang i mitt liv bestilte jeg mat via Ipad. Servitørene trengte ikke å notere noe, bestillingen gikk direkte til kjøkkenet. Jeg blir virkelig fascinert av slikt :o)

221310_177_b

Plaza_(2)

1369344782021

Flott hotell for deg som er opptatt av omgivelsene, her var det mye å se på og legge merke til. En annen morsomhet var at tallet til rommet lyste på gulvet foran døren. Velger du rødt tall vil du ikke forstyrres, lilla er nøytralt og grønt når du ønsker rommet ordnet :o) Lørdagen er godt i gang og jeg skal manne meg opp til å prøve denne lutefisken jeg fortalte om i går, det blir egentlig litt spennende…. Ha en strålende lørdag alle sammen :o)

 

 

Translate »