Ta vare på minnene – vi feiret 18 årsdag og førerkort og slik ble albumsidene

Ta vare på minnene - vi feiret 18 årsdag og førerkort og slik ble albumsidene
Ta vare på minnene - vi feiret 18 årsdag og førerkort og slik ble albumsidene

Ta vare på minnene gjennom ord og bilder

Så mange bilder, så mange opplevelser, så mange minner.... I dag var spisebordet fylt med bilder, print, albumsider og diverse lim, penner og saks. Jeg er i gang med å fylle et album, side for side med gode minner jeg vil ta vare på. I februar hadde vi 18 årsdag i huset og ikke lenge etter ble det også førerkort, og begge deler måtte selvfølgelig feires. 

Vi knipser bilder både her og der og felles for mange av oss, er at de blir liggende godt bevart på en pc eller mobil. Med dagens utvalg av fotoalbum, fargeskrivere og fotopapir, er det enklere enn noen gang å printe ut bilder og pynt hjemme hos deg selv. Jeg bruker en Canon Pixma fargeskriver og originalt Canon fotopapir i ulike kvaliteter. Med denne fargeskriveren printer jeg både bilder, journalkort og tags som jeg bruker til å pynte opp fotoalbumet med. 

Jeg er opptatt av å få fram øyeblikkene i det vi opplever. Gleden, grimasene, forventningene, smilene, glimtet i øynene og situasjonene. 18 årsdagen ble feiret over flere dager og førerkortet feiret vi på vinterferietur til Grenoble. Ettersom vi har knipset mange bilder, kan vi ikke sette alle inn i albumet. Jeg har derfor valgt meg ut bilder som forteller en liten historie om disse dagene. Bilder som i seg selv forteller en historie, men som om noen år, ikke nødvendigvis huskes av oss. Ord som ble sagt, tanker bak en gave, hvor champagnen ble kjøpt og andre ting som er morsomt å huske. 

Ta vare på minnene - vi feiret 18 årsdag og førerkort og slik ble albumsidene

Vi feiret 18 årsdag og førerkort - og slik planla jeg albumsidene

Jeg bruker albumsider med plastlommer i ulike størrelser. Det gjør at jeg enkelt kan smette bilder og journalkort nedi. Jeg bestemte meg først for å bruke to albumsider. En side for bilder fra 18 års feiringen og en side for feiring av førerkortet. Deretter begynte jeg å plukke ut bilder. Det er enklere å begrense seg når du har bestemt på forhånd hvor mye plass du vil bruke. Noen av bildene kan være veldig lik, da er det smart å tenke på om du skal ha liggende eller stående bilder i albumet ditt. Spesielt om du bruker plastlommer som meg, er det greit å ha dette i bakhodet. 

På det første bildet ser du at jeg har et stående bilde som er delt i to. På bildet nedenfor ser du hvorfor. Ettersom det på denne siden er plass til fire stående bilder og fire liggende, små bilder, delte jeg det i to og puttet det inn i de små liggende lommene. 

Av en eller annen grunn hadde vi tatt veldig mange stående bilder. For å få plass til enda flere av minnene jeg ville fokusere på, skrev jeg ut fire stk. bilder på ett 10x13 cm fotopapir. To av bildene fikk da plass i en liggende lomme nederst i albumet. 

For å skrive ut bilder i forskjellige størrelser, bruker jeg et utskriftsprogram som følger med skriveren. Det gjør det enkelt å utnytte fotopapiret mest mulig og du får også variere størrelsen på bildene dine. Det er jo ikke nødvendig å skrive ut alle i stor størrelsen. Det finnes også slike program på nett som du kan laste ned gratis. 

Ta vare på minnene - vi feiret 18 årsdag og førerkort og slik ble albumsidene

Bruk av journalkort, tags og notater

Det er slettes ikke nødvendig å pynte ekstra i et fotoalbum. Du kan jo rett og slett sette inn bildene og skrive på notater på ark og lapper du har liggende. Jeg synes imidlertid det er morsomt å bruke journalkort, og tags som beskriver noe av det vi kan se på bildene. Eller som forteller noe om følelsene vi hadde, eller hva vi snakket om og som ikke vises på bildene. 

På bildet nedenfor har jeg brukt et fargerikt journalkort som bakgrunn for champagnebildet. Det er fordi selve bildet er for lite til lommen, og det fargerike confettidrysset passer jo perfekt til en sprudlende flaske champagne. Her kunne du også ha brukt et journalkort med ferdig tekst eller plass for å skrive på din egen tekst. 

Tags og journalkort er også supert å bruke om du vil dekke til deler av bildene. Kanskje har du et blinkskudd som ødelegges av noen detaljer på bildet. Eller kanskje er det kjedelige farger på deler av bildet som du har lyst til å friske opp. 

Ta vare på minnene - vi feiret 18 årsdag og førerkort og slik ble albumsidene

Bilder fra snapchat

Jeg bruker snapchat for å kommunisere med andre, og gjerne fortelle en historie. Dette bildet tok jeg rett før "the champagne moment" og jeg syntes det ble så bra at jeg lagret det på mobilen. Nå er det skrevet ut med en hvit ramme rundt og passer perfekt til feire førerkort siden. Det forteller også at vi feirer i Grenoble hvor en annen av sønnene våre bor, og champagnefeiringen er like mye gjensynsgleden vi fikk av å møte han igjen. 

Er du bruker av snapchat så kan det være gøy å tenke på nettopp bruk av bilder til fotoalbum. Det er jo gjerne hverdagsøyeblikkene vi knipser med denne appen, og det kan være kjempegøy å printe ut noen av disse bildene. Med eller uten filter.... 

Ta vare på minnene - vi feiret 18 årsdag og førerkort og slik ble albumsidene

Fortell historien

18 år og oppkjøring. Dette er en milepæl i livet som mange venter på. Spenningen ved oppkjøringen, klarer jeg det... Spenningen ved å få bilnøklene og kjøre av sted, alene.... Her har jeg brukt flere tags som beskriver stemningen, følelsen og hvor viktig denne milepælen faktisk er. Alle taggene er festet på utsiden av lommene slik at jeg kan dekke over flere bilder og velge ulike vinkler. 

Journalkortet med HURRA, har jeg laget hull på og festet i selve ringpermen. På baksiden har jeg limt et bilde av årgangsvinen 18 åringen kjøpte på selve bursdagen :) 

For deg som vil ha mer inspirasjon om fotoalbum, tips og løsninger, så finner du mer lesestoff og bilder under "Dokumenter historien din med ord og bilder".

Dette har jeg brukt

Journalkort og tags fra marspakken - "Feire" fra Bye9design

Journalkort fra februarpakken - "Dette gjør meg glad" fra Bye9design

Fotoalbum og plastlommer fra Becky Higgins Project Life. (Affiliate/reklamelink)

Skriver og fotopapir fra Canon. 

160 grams papir til å skrive ut journalkort og tags.