Ta vare på…..

Av en eller annen grunn så har jeg fullstendig dilla på kjøkkenhåndklær, slike du tørker kopper med :o) Det finnes så vannvittig mange fine varianter, spesielt liker jeg de som er litt forseggjort, gjerne i lin. Når vi er i Frankrike blir det som regel med hjem et slikt håndkle eller to… Jeg tror sannelig jeg lider av samlemani når det gjelder disse stoffbitene, hi, hi. Problemet med disse fine er vel at de blir for fine til å tørke kopper med, og hva er hensikten med de da liksom.

DSCN2918

 

DSCN2912

Jeg bruker mine til å pynte kjøkkenhyllen med, eller legger den på et serveringsbrett, noen spesielle bruker jeg til deig og bakverk, noen fungerer veldig fint som duk og noen bruker jeg til å tørke koppene med :o) Disse to, som dere får se her, ble kjøpt på en bitteliten innredningsbutikk like ved amfiteateret i byen Nimes i Frankrike. Her dekorerer de selv håndklærne med små, søte, merker. Jeg har brukt kjøkkenhåndklær til å trekke om stoler også :o) Innlegget finner du her.

DSCN2910-001

Du kan enkelt gjøre om et vanlig kjøkkenhåndle til et helt unikt :o) Har du gamle håndklær eller stoffbiter du har lyst å ta vare på, kan du klippe ut motivet og sy det fast eller appliker det på. Her ser du at det er sydd rundt merket med sikksakksting, tett i tett. Fint ja :o)

DSCN2916-001

DSCN2915

Er dere klar for den store festdagen i morgen? Her er alle bunader og dresser klare, men litt baking må det bli når jeg kommer hjem fra jobb i dag :o) En kake til oss selv og en kake til salg på skolen. Nå gleder jeg meg til den helt spesielle stemningen som bare 17. mai bringer med seg :o) Ha en strålende dag alle sammen :o)

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

6 thoughts on “Ta vare på…..

 1. Marianne says:

  Åååå, så vakre håndkler! Elsker også sånne – og vi deler forkjærligheten for lin. :-) Liker ideen med å sy på små merker veldig godt! Jeg skal tilbringe nasjonaldagen på jobb, og med to halvvoksne gutter i huset blir det vel ikke mye å gjøre utover det. ;-)
  Ønsker deg og dine en flott 17.mai og riktig god pinse!
  Klem, Marianne.

 2. Reidunn says:

  Så godt å høre at du også er sånn!! Jeg har også noen fine kjøkkenhåndklær som bare er til pynt!
  I Frankrike har de mye fint og disse var jo altfor fine til å tørke med:)
  Smart å bruke håndklær til å trekke om stoler med:)
  Ønsker deg en riktig fin 17 mai i morgen!!:)
  God klem fra Reidunn

 3. Ingridsboble says:

  Hihi, skjønner deg godt! Det finnes jo så utrolig mange fine sånne håndklær! Har et hengende på komfyren, så det blir veldig synlig. Dermed føler jeg det blir mer “riktig” å kjøpe de litt finere enn før – fornøyd med det :)
  Ha en strålende fin 17.mai og pinsehelg som henger på etter den!
  Klem fra Ingrid

 4. Rosehagen says:

  Hei;)
  Nydelige kopphåndkle;) Jeg har noen mye enklere som jeg bruker som pynt på brett og i brødkurver. Men dine var så lekre;)
  Å være så tidlig ferdig er ikke vanlig, men i år så ble det bare sånn!!
  Har vært ute på et litt oppdrag sammens med 17.maikomiteen nå.
  Nå skal jeg nyte is og kaffe;)

  God 17.mai til deg;)

  Klem fra Ann-Mari

 5. Hanne says:

  Håndklær er jo en enkel måte å endre litt på kjøkkenet, jeg har noen som er bare til pynt jeg også – helt sprøtt men sånn er det;)
  Vi er klar til i morgen, her er vi så spent at man nesten ikke får sove;) Det meste er klart, vi blir bare oss og de to som flyttet hjemmefra for litt siden – dagen starter med 17. mai-programmene på TV og så skal vi gå i tog sammen med skolen til A på ettermiddagen her i nærområdet. Som gammel skolemusikant er 17. mai litt ekstra spesiell for meg også så jeg gleder meg til i morgen når jeg skal høre på korpset sammen med A:)

  Ønsker deg og dine en strålende fin dag i morgen
  god klem:)

Comments are closed.