Tall til adventskalenderen

Denne helga ble det viktig og samle tankene om positive ting, den tragedien som rammet Paris, er vond å ta innover seg. For vår del ble det gjort små sysler som skulle få tankene til å ta pause fra det som har skjedd. Det ble til at vi laget tall til adventskalenderen. Her i huset har vi samme kalender hvert år, men innpakkingen er forskjellig. Vi har hatt alt fra små røde nissestrømper med gaver i til innpakkede gaver. På gavene har vi festet tallene eller vi har brukt klyper med tall. I år ønsket vi oss nye tall, noen som er store og stilrene og som vises godt på pakkene eller posene vi skal bruke. Disse har vi limt på små bokser som kan fylles med spennende småsaker. Et koselig lite prosjekt nå i november. Adventstallene, både de sorte og de i gull, er en del av den store juleprintpakken som du får kjøpt her.

Jeg trives med å klippe tall og planlegge innholdet i adventspakkene,. Etterhvert som jeg kommer på litt småtteri så noterer jeg det ned. ​I dag kjøpte jeg marsipangris for å ha i noen av pakkene.... men vet du, det var jo så koselig å sitte ved spisebordet og pusle med disse tingene. Jeg synes virkelig jeg fortjente den ene marsipangrisen. Den skuffet ikke, og det ble nesten litt førjulsstemning i stua. 

Men vi liker litt glam også, ikke sant? Og det er stilig med gull og glitter nå før jul. Klart vi måtte lage merkelapper med gullfarger. For å gi de mer julestemningen laget vi disse lappene med søte, små julemotiv, også de i gull. Det fine med disse er at de er laget med gullfolie, derfor ser du at noen er mørke og noen er svake, ekstra godt ser du nyansene på reinsdyret. 

Vi er mange som liker å lage adventskalendere, pakke inn drøssevis av små pakker til forventningsfulle barn og ungdommer. Jeg liker denne forberedelsen til adventstiden, det er en av tingene på "må gjøre listen" før desember setter i gang. Det er en herlig følelse når alle pakkene er ferdig og de henger der klar til 1. desember. Da starter adventstiden. Men det stadig tilbakevendende spørsmålet er hva pakkene skal fylles med. Jeg har laget noen tips til deg som du kan ta en titt på her: tips til innhold i adventskalenderen

Du kan gjøre tallene enda mer personlig ved å pynte de med glittertusj eller lim. Bruk andre farger og tegn rundt sirkelen. Finn fram tegnesaker, glitter og stash, sett deg ned sammen med ungene, klipp og pynt og kos dere. Tallene kan du lime på pakker, poser eller esker, du kan feste de med klyper slik som her, eller du kan lage et hull og feste de som en gavelapp.

Vi har printet ut tallene på vanlig kopipapir. Det fungerer utmerket. Du kan også benytte kartong og stickersark/klistremerkeark dersom du har skriver som takler det. Tynn kartong er kjekt når du skal ta hull i lappene og henge de på som gavelapper. Det drysser på med flere juleprint etterhvert som desember nærmer seg. Allerede nå på fredag kommer det noen søte og fine "til og fra" lapper.  Meld deg på fredagshilsenen under innlegget, og se hva som dukker opp av juleting i biblioteket etterhvert.  Ha en superherlig kveld! 

​Klem fra Nina