Tips til hva du kan gjøre i helga – DIY

Har du fri i helga har du kanskje planene klare for hva den skal brukes til. Hvis ikke så kan kanskje noen av tipsene jeg viser fram i dag være til inspirasjon. Her i huset er det 15 årsdag på søndag, så både på lørdag og søndag skal det bakes kaker, lages god mat og feires bursdag. Jeg tror likevel jeg skal klare å få smettet inn både litt trim og kanskje komme i gang med et bilde prosjekt jeg har gledet meg til. Dette vakre origami bildet fra DesignSponge har jeg nemlig tenkt å forsøke meg på…. Er det ikke flott :o) Jeg, kommer til å velge noen andre farger, litt mindre blir det nok også. Koselig syssel å sitte med når det blåser rundt veggene og været er litt ufyselig for uteaktiviteter :o)

Photography by Brighton and London photographer Emma Gutteridge

Blanke bokser til oppbevaring av smykker og makeup går akkurat nå som en farsott over unge jenters instagram kontoer og blogger. Jepp, det ligger allerede inne en del ønsker fra min tenåringsdatter på dette :o) Denne smykke beholderen lager du imidlertid selv av gamle vaser og gips. Kanskje er du glad i å gå på loppemarked eller liker bruktbutikker, hold et øye åpent for vaser som passer til dette formålet :o) Det er ikke bare til smykker denne kan brukes, den vil være perfekt til oppbevaring av makeup og tilbehør. Liker du litt mer farger finnes det jo mer enn blanke vaser. Den hvite gipsen kan males eller pyntes med steiner og annet du måtte ha lyst til å dekorere den med. Framgangsmåten finner du på bloggen tutsplus.

Hvordan lage en smykke beholderSå vet jeg jo at det er mange der ute som elsker kalkmaling.  Kanskje visste du allerede at det er mulig å lage din egen kalkmaling, noe som blir en del rimeligere enn den ferdige kalkmalingen du får kjøpt. Jeg har imidlertid ikke prøvd dette selv så jeg kan ikke gå god for resultatet. Du mixer gipspulver med vannbasert latexmaling. “Her” kan du lese om latexmaling. Har du lyst å teste dette ut finner du framgangsmåten hos tutsplus.

lage din egen kalkmaling

Er du klar for et noe større gjør det selv prosjekt…. En herlig, luftig bokhylle, akkurat så bred og så høy som du selv vil ha den. Som for de aller fleste bokhyller, kan det være lurt å feste den til veggen, i alle fall om den er så stor som denne. Bokhyllen du skal få framgangsmåten på, er laget etter inspirasjon fra hyllen som bærer navnet 3.14. Det er den du ser bildet av. Beskrivelse på hvordan du kan lage den finner du hos apartmenttherapy. Den er laget i furu og malt hvit. Ser egentlig så enkelt ut at selv jeg kan lage den :o)

51b6ddb9fb04d67b7a002335._w.540_s.fit_

 

Jeg må jo ha med noen tips for den strikkeglade også :o) Her er noen tips til hva du kan bruke restegarn til….. Et strikket bokmerke kanskje…. Via STC craft. 

hva du kan bruke restegarn til Eller hva med en søt collage av bittesmå nøster, dette var jo herlig :o) Via Easy makes me Happy

hva du kan bruke restegarn til

Så, om du ikke helt visste hva du skulle finne på i helga, så vet du det kanskje nå :o) Ha en superherlig helg alle sammen!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

Translate »
%d bloggere liker dette: