To strikkeprosjekt ferdig og nye ting lært

Jeg har bestemt meg for at jeg ikke får lov til å begynne på et nytt strikkeprosjekt før et annet er ferdig. Det holder hardt skal jeg love deg, for noen ganger er det så utrolig morsomt å komme i gang med noe nytt. Etter at jeg tok opp strikkingen så smått igjen i år, har jeg lært et nytt ord. UFO, ikke det at ordet i seg selv er nytt, men i strikke sammenheng har jeg ikke hørt om det før. Så viser det seg altså at dette er Uferdige Objekt, og dette har strikkerne snakket om i mange år. Ja, da er jeg altså med i den klubben :o) Men nå er to ufoer ferdig, og jeg er kjempefornøyd, både med resultatet og meg selv, for de har ikke ligget lengre enn siden april. I april har jeg bursdag og jeg hadde ønsket meg en baskerlue og en krage. Min snille mamma strikket dette settet til meg og sendte med meg bånd og nagler som skulle sy og festes på. Jeg falt for det fine mønsteret og detaljene som er lagt til. Og det var detaljene som førte til at dette settet ble liggende en stund, men nå er det ferdig :o)

DSC_5199

Jeg har aldri sydd et bånd på et strikkeplagg før, siden en lue gjerne skal være litt elastisk er det viktig å ikke sy det for stramt, da risikerer du at luen ikke passer. Jeg målte derfor rundt hodet og strakte ut luen etter hvert som jeg sydde, da passet den perfekt etterpå.

DSC_5200

Så var det bokstavene. Jeg har brodert mye men ikke sydd slik som dette før. Det første jeg måtte lære var å fingerhekle, det kunne jeg ikke og en febersyk datter måtte sette meg igang. Heldigvis var jo det veldig enkelt så hvorfor jeg ikke har lært meg det før aner jeg ikke :o) I disse tider da Paris og Frankrike står i fokus valgte jeg et fransk ord som betyr «hei» i stedet for Cool :o)

DSC_5201

 

Oppskriften på dette settet er hentet fra denne boken.

IMG_4410

 

Designet er av Bente Toldnes Vatn, stylingen er av Rune AAs Strandvik og foto nedenfor er av Merete Haseth.

IMG_4408

 

Enda et prosjekt er avsluttet og det er Acne genseren til min datter. Den nydelige blåfargen falt jeg for og det lett gode garnet er jo helt herlig. Jeg startet på denne genseren i sommer og den har ligget ferdig en godt stund…. den manglet bare monteringen, men nå er det altså gjort.

 

DSC_5203

 

Ser du noe spesielt med genseren? Det er altså enda en ting jeg har lært…. Se på forskjellen mellom det hvite og det blå. De hvite maskene skrår lett mot høyre mens de blå står rett opp. Dette har noen med spinningen på garnet å gjøre. Jeg ble fortalt på en strikkekveld jeg deltok på, at det hvite Fairytalegarnet hadde blitt spunnet feil vei. Derav denne skrå strikkingen. Det var bare å troppe opp å få nytt garn, men gjorde jeg det…. Neida, for jeg var nesten ferdig med den første genseren på mange år og den hadde jeg aldeles ikke tenkt å rekke opp! Så det så :o) «Her» kan du se hvor jeg var da jeg begynte å strikke på genseren :o)

 

 

 

Denne damen er dermed like sta og egen som stormen med samme navn :o) Ha, tenk at en storm har fått samme navn som meg…. Her jeg sitter i stua mi merker jeg ikke så veldig mye til den, men trær har veltet over E6 og harde krefter er i gang langs kysten. Vi får krysse fingre og håpe at ingen blir skadet!! Ha en fin lørdag!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

2 thoughts on “To strikkeprosjekt ferdig og nye ting lært

 1. Rosehagen says:

  Hei Nina;)
  Stormfullt navn i dag. Her nyter vi inneliv. Sjøen går hvit og vi hører vinden suse i trærne i de vaiende trærne.
  Nydelig lue og hals, virkelig lekkert. Så deilig å ha slike flotte plagg til kalde dager. Og genseren var delikat.
  Tusen takk for den superkoselige kommentaren på re-design kjolen. Kanskje jeg skal skifte fag i skolen…fra realfag til kunst og håndtverk!

  God lørdagskveld;)

  Klem fra Ann-Mari

 2. Hverdagsliv Det gode liv says:

  Tusen takk Ann-Mari! Koselig å høre! Ja, jeg gleder meg til å ta i bruk både lua og halsen :o) Været hører vi ikke så mye til, vi ligger godt skjermet her vi bor, heldigvis :o) Men det er godt å sitte inne og bare kose seg. Du kan jo kanskje ta på deg noen ekstratimer…. :o) Ellers er det jo godt å ha en hobby som er noe helt annet enn det du driver med til daglig da :) Fin kveld til deg! Klem

Comments are closed.