Tovede glassbrikker og bordskånere i perlestrikk

Tovede bordskånere

Tovede glassbrikker og bordskånere i perlestrikk

Tovede glassbrikker eller bordskåenere, er et av mine småprosjekt som jeg har liggende og som jeg griper tak i når jeg har lyst til å strikke noe som blir raskt ferdig. Disse er strikket i perlestrikk for å gi liv og lage en spennende og pen struktur . Jeg har brukt tynt finullgarn fra Rauma og strikkepinner nr. 5.

Det finnes mange flotte farger å strikke glassbrikkene eller bordskånerne i. Jeg elsker disse sorte og grå fargene som passer inn både her hjemme og på hytta, det gir en god og lun stemning på kalde dager. Til vår og sommer passer det perfekt med tynt ullgarn i pasteller eller andre friske farger. Og til jul kan en lys gråfarge sammen med en varm julerød farge, være perfekt.

 

Tovede bordskånere

Oppskrift:

Rauma finullgarn og pinner nr. 5 er brukt.

Legg opp 25 masker og strikke perlestrikk ca. 40 omganger.

Perlestrikk =1.pinne:-*1 rett, 1 vrang*, *-*ut pinnen
2.pinne:-*1 rett, 1 vrang*, *-* ut pinnen
Du får da rett over vrang og vrang over rett.
Fortsett slik til brikken er kvadratisk.
Fell av
Deretter tover du brikkene for hånd eller i maskin. Jeg brukte en vaskepose og milo, 40 grader og høy sentrifuge.

Tovede bordskånere

Slik ser du om garnet er egnet til toving

Disse glassbrikkene er lett tovet, og det er jo en smaksak hvor tett du vil ha mønsteret. Jeg likte at strukturen fortsatt er godt synlig. Husk at ikke alt ullgarn kan toves. Superwashgarn sier seg kanskje selv at de ikke toves, ettersom de er behandlet for å tåle maskinvask.

Visste du at hvitt garn også kan være en utfordring. Trolig kan dette ha en ha en sammenheng med at det er tovet. Noen utfordringer kan det være med sort garn også. Spesielt dersom garnet tidligere har hatt en annen farge og er farget opp igjen med sort.

Prøv dette tovetipset før du setter igang: Klipp av en bit av garnet, fukt det med litt såpe og vann og gnikk og gni. Dersom garnet fester seg og blir til en tovet klump, da har det bestått testen. I motsatt fall er det ikke egnet til toving.

 

Tovede bordskånere

Flere toveprosjekt

Det er gøy med toving, det er raskt og enkelt og resultatet blir ofte veldig bra. Kurven som du ser på noen av bildene, er også tovet og du finner innlegg om den “her”.

Stor stas med disse brikkene også for kattepusen Dargo :o) Han er alltid på utkikk etter noe han kan snappe med seg og leke med. Den han har kloa i her, fikk han dratt med seg og stakk avgårde i rasende fart for at jeg ikke skulle få tak i den. Tovede bordskånere

Ta vare på strikkeminnene dine

Strikker du mye? Når du tenker deg om, husker du alt du har strikket? Har du tatt vare på strikkeminnene dine? Hvis ikke vil jeg anbefale deg å ta en titt på Strikkemappen. Den er laget for å ta vare på strikkeminnene dine. Teksten på alle strikkeminne sidene er redigerbar, du kan derfor legge inn de overskriftene du selv vil, og lage en side som passer til ditt bruk. Du kan skrive inn all tekst og legge inn bilder på pc før du skriver ut strikkesidene, men du kan også velge å skrive og notere i mappen din med penn eller blyant. Du kan lese mer om strikkemappen her. 

 

Tovede bordskånere

 

Tovede bordskånere

2 thoughts on “Tovede glassbrikker og bordskånere i perlestrikk

Comments are closed.

Translate »
%d bloggere liker dette: