Treningsarmbånd, noe for meg…..

I dag må jeg bare fortelle hva jeg kjøpte meg til jul……. Et treningsarmbånd. Et slikt armbånd som teller antall skritt du går og som også måler søvnmønsteret. Har du tålmodighet, kan du også registrere mat og kalorier, men det gidder ikke jeg. Jeg lastet ned en app på telefonen min som er synkronisert med armbåndet, der får jeg treningstips i løpet av dagen, og oppmuntring både når jeg har nådd noen mål og når jeg egentlig er litt langt unna :o) Jeg bestemmer selv hvilke mål jeg skal ha. For eksempel kan jeg legge inn at jeg skal gå minst 10 000 skritt hver dag. Er dere klar over hvor langt det egentlig er….. For meg som sitter på et kontor dagen lang, så krever det at jeg enten går til og fra jobb, eller at jeg tar meg en løpetur på kveldstid. Noen ganger er det rett og slett armbåndet som motiverer meg til å ta en treningstur. Ganske sprøtt egentlig, men du verden så effektiv. Jeg gleder meg allerede til våren kommer og jeg igjen kan ta fatt på de flotte fjellturene…. Lurer egentlig litt på hvor mange skritt det er i en slik tur som vi pleier å ta :o) Dette bildet er tatt 735 m o h. Fra den høyeste toppen i Levanger. November solen er på tur ned, er det ikke vakkert :o)

IMG_4658

Jeg føler meg heldig som kan komme meg ut og oppleve en slik natur som vi har. Å la kroppen jobbe litt hver dag er ikke det dummeste vi gjør. Å la den jobbe litt ekstra av og til, ja, det har vi også godt av. Når vi i tillegg kan oppleve et slikt landskap og utsikt, kan man egentlig ha det bedre?

IMG_4664

De vakreste pasteller i fjellet. Det er så stille. En gang vi tråkket oss oppover hit, var det rene blåsbort dagen, vannet hadde små hvite skumtopper og det blåste ringer bortover vannflaten.

IMG_4666

I tillegg til treningsarmbåndet har jeg en app på mobilen som måler både avstand, høydemeter og hvor jeg går. Den har jeg brukt noen år, så her snakker vi “storebror ser deg”. Det er en GPS som laster ned kartet og tegner opp løypa jeg har gått. Turene legger seg til i historikken. Det er kjekt å sammenligne med tidligere turer dersom jeg ønsker å forbedre tiden. For den som er glad i statistikker så kan man følge med på det meste i fra gjennomsnittsfart på hele turen til farten hver enkelt kilometer i løpet av turen. Den måler også høydemeter og gjennomsnitt stigning i løpet av turen og til slutt summerer den opp alle forbrente kalorier avhengig av fart, lengde på turen og høydeforskjeller.

IMG_4667

Jeg klarer ikke å se meg mett på disse vakre pastellfargene. Jeg kan nesten kjenne hvor friskt det er med en tur ut i kulden :o) Og du, det er helt ok å ta en slik tur uten noen form for duppeditter og dingser også…..

IMG_4757

Treningsarmbåndet fungerer slik at du kan legge til en venn eller familiemedlem i et team. Da kan du dele med teamet hvor langt du går hver dag. Har du litt konkurranseinstinkt så trigger det også til mere trim…… Jepp, jeg snakker av erfaring :o) Her konkurrerer vi innad i familien.

IMG_4762

En gang i timen durer det i armbåndet mitt dersom jeg ikke har rørt på meg…. På tide med litt bevegelse….. Du kan velge å ikke ha alarmer på også, men jeg synes det er kjekt å bli minnet på om det. Ikke minst for oss som kan sitte oppslukt ved kontorpulten over lengre tid :o)

IMG_4778

Går du med planer om å skaffe deg et slikt armbånd så må du blant annet tenke på følgende. Noen armbånd er kompatibel med androide telefoner, mens andre er kompatibel med Ios slik som Iphone. Noen har tall display på armbåndet, andre har det ikke. De finnes også i ulike farger.  “Din side” har testet mange ulike treningsarmbånd og gir sine terningkast og beskrivelser “her”.

IMG_4968

Nå gleder jeg meg til helga og muligheten til å komme seg ut en tur mens det er dagslys. Selv om jeg går til og fra jobb for tiden, så er det mørkt begge veier, men jeg ser antydning til lengre dager. Er det ikke bare helt herlig :o)

IMG_4978

I dag har jeg egentlig ikke så lyst til å på jobb…. Det tar jo ekstra tid og jeg må bytte om både før og etter….Det er jo så enkelt å ta bilen i stedet…. Jeg tok tiden her en dag, jeg bruker akkurat 35 minutter èn vei inkludert ombytting av klær. Så tok jeg tiden da jeg kjørte, først brukte jeg 5 minutter på is skraping, deretter skulle bilen parkeres og parkeringsautomaten skulle ha sitt…. Jeg brukte 17 minutter på å komme meg på jobb med bil, pluss 30 kroner i parkering. I kveld skal jeg på et møte, jeg rekker ikke å trene. Jeg tror sannelig jeg går til jobb i dag jeg :o) Ha en strålende dag alle sammen!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

Translate »
%d bloggere liker dette: