Trollstigen – grøss og gru – det var en opplevelse

Trollstigen – grøss og gru – at det var en opplevelse kan jeg gjerne skrive under på. Vel hjemme etter noen flotte naturopplevelser på vestlandet og sørlandet, er jeg klar for å dele noen bildeglimt med dere. De som følger bloggen på facebook og instagram har allerede fått noen små glimt av hvor vi har vært, men bildene fra trollstigen, de har jeg gjemt på. I år hadde vi skikkelig lyst på Norgesferie og turen startet for snart to uker siden med kaffe på termos og matpakke. Ungene var i godt humør og med musikk på øret kom vi et godt stykke inn i Møre før vi tok første stopp. Mors idylliske drøm om en vakker og solrik rasteplass ved et vann, ja den gikk faktisk i oppfyllelse. Sola skinte fra skyfri himmel og maten gikk ned mens vi tittet naturen og omgivelsene. Ferjeturene gjorde at vi fikk akkurat passe med pauser, det var sannelig ingen sak å dra på bilferie med ungdommer! Etter å ha kjørt med utsikt til høye fjell på alle kanter, var plutselig Trollstigen veldig nært. Vi stanset ved foten for å ta innover oss hva vi nå skulle utsette oss for….. Og for en opplevelse…. Jeg satt godt plantet i baksetet, i magen danset hundrevis av sommerfugler og hodet…. ja, jeg tror faktisk det var noen sommerfugler som svirret rundt oppe i hodet også. Men opp kom vi, og her brukte vi mye tid for å nyte den fantastiske utsikten og den vakre arkitekturen.

Trollstigen - visit Norway Trollstigen - visit Norway

Her oppe er det bygd et spennende bygg hvor vi kan få kjøpt både drikke og mat, utendørs er det bygd lange broer for å ta seg enkelt fram i terrenget, og høydepunktet er nok platået hvor du ser rett ned på svingene i fjellsiden. Jeg er skikkelig stolt over at vi har fått til et slikt sted, her er det lagt godt til rette for at vi skal få en naturopplevelse i trygge og vakre omgivelser.

Trollstigen - visit Norway Trollstigen - visit Norway Trollstigen - visit Norway Trollstigen - visit Norway

Her er det laget ett første utstikk hvor du får komme tett på fossen og vannet som buldrer nedover fjellsiden. Allerede her ute får du et første inntrykk over hvor bratt Trollstigen er…. Fra parkeringen og ned til dette utkikkspunktet kjente jeg ikke høydeskrekken i det hele tatt, men da jeg kom helt fram til gjerdet begynte suget i magen å komme, ja til og med beina kjentes litt tunge ut da jeg skulle flytte meg videre….

Trollstigen - visit Norway

Det er laget mange små overraskelser, som dette gitteret rett over fossen :)

Trollstigen - visit Norway

Siden jeg lider av denne kjedelige høydeskrekken, er det ikke så enkelt å ta bilder som skal synliggjøre hvor bratt det er, jeg har jo egentlig mest lyst til å lukke øynene, men det blir det jo ikke bilder av.Men her er det altså rimelig bratt…..  Bildet er tatt fra det første utkikkspunktet.

Trollstigen - visit Norway

Fra samme sted kan du snu deg og se innover mot cafeen og parkeringen, herlig :) Det kjennes ganske behagelig!

Trollstigen - visit Norway

Fra samme punkt ser du også nedover til det mest kjente utkikkspunktet…. Det var helt greit å komme seg ned dit, men det var også veldig fint å holde seg fast i rekkverket da jeg gikk trappene ned til den svevende balkongen.

Trollstigen - visit Norway Trollstigen - visit Norway

Selv om du ikke ser meg, så er det jeg som står bak kameraet og knipser dette bildet av datteren min. Dobbel grøss, sliter du med høydeskrekk og ungen din står slik som dette, er ikke magen helt rolig altså….. Til tross for høydeskrekken, dette var en grøssende herlig opplevelse. Jeg er så hoppende glad for at jeg tok mot til meg og ble med på denne turen.

Trollstigen - visit Norway

Noen dager etter vår kjøretur i disse svingene, hørte vi om en buss som satte seg fast i en av svingene. Det ble visst full stopp i tre timer. For å si det litt forsiktig, jeg er overlykkelig over at jeg ikke var der da! Men du, ikke nøl med å ta denne turen, sørg bare for at sjåføren ikke lider av høydeskrekk :) Ha en herlig kveld!

Klem fra Nina