Tutti Frutti – glade farger til alle som liker papir – kort og scrapping

DSC_6918

Juhu, jeg er i gang, eller rettere sagt, i mål. For her kommer første resultat etter litt grubling og utprøving. Her og nå lanserer jeg nemlig de aller første design arkene som bare måtte bli en blanding av kraftige mønstre og glade Tutti Frutti farger. Hele 6 forskjellige mønstre i farger som kan mixes og blandes etter alle kunstens regler. Alle mønstrene kommer i 30 x 30 for den som har en printer som tar det, og i A4 for oss som har vanlig printer. Junipakken med alle tuttifruttifargene får du kjøpt i nettbutikken min. Men vent, det er mer, for snart kommer det masse tilbehør i samme farger og mønstre som du kan pynte kort, fotoalbum, livejournalen, kalenderen, notatbøker og lignende ting. Følg med, følg med.

DSC_6919

Det begynte tidlig, min interesse for papir og alt som kan lages med et enkelt ark. Fra så langt tilbake som jeg kan huske, har bokhandlere og hobbybutikker, der hyllene bugner med kort og papir, vært et favorittsted for meg.

Jeg vokste opp på Andøya, der hadde vi en bokhandel som solgte fargeblyanter og papir, enda den dag i dag kan jeg huske lukten av bøker og papir fra denne butikken. Gleden var uendelig stor når jeg kunne få med meg hjem splitter nye farge blyanter og papir. Ved kjøkkenbordet til bestemoren min, kunne jeg sitte uendelig lenge og tegne. Jeg laget papirdukker, tegnet klær og klipte. Alle dukkene i dukkehuset mitt fikk bøker. Bittesmå bøker med omslag av filt og med navnelapper på. Ved kjøkkenbordet kunne alt lages. Jeg tegnet, brettet og limte. Bursdagskortene laget jeg selv og gjerne med en luke på framsiden som kunne åpnes. Bak luken skjulte det seg en liten hilsen til mottakeren. Tiden ved kjøkkenbordet glemmer jeg aldri. En liten jente som drømte om alt hun kunne lage med papir.

DSC_6920

Den lille, papirinteresserte jenta har blitt voksen og heldigvis har jeg tatt interessen og gleden over papir med meg videre. Enda den dag i dag kan jeg stå foran hyllene i bokhandelen og undres over hvilken teknikk som er brukt på kortene som er laget. Når jeg er innom hobbybutikken finner du meg foran hyllene med papir eller med et nytt stempel eller en stempelpute i hånden. Jeg elsker farger og mønstre og jeg jakter på motiver som kan kombineres og settes sammen til akkurat det kortet eller den fotosiden jeg vil ha. For over ett år siden startet jeg med livejournal og fortsatt er jeg stadig på jakt etter friske spreke farger som jeg vil at en journal om livet skal fylles med.

DSC_6921 DSC_6923

Når jeg nå tar papirhobbyen min enda ett steg videre, er det i glede over at farger og kreativitet kan skape så mye positivt for alle som har denne hobbyen.  En av utfordringene jeg har hatt, er at jeg bruker opp favoritt arkene mine alt for raskt. Jeg er kjemperedd for å klippe feil og veldig ofte kunne jeg tenkt meg å bruke både framsiden og baksiden, resultatet er at jeg må kjøpe mange ark og det blir fort dyrt. Dessuten gremmes jeg over all den plassen arkene jeg ikke bruker tar….. Jeg har flere mapper som fylles med ark, noen blir brukt, andre ikke……

DSC_6924

Nå har jeg løst utfordringen med lagringsplass. Jeg lager designarkene selv og lagrer bare filen på en pc, hard disk og Drop box.

Jeg har også løst utfordringen med frykten for å klippe feil…. Fordi designet er en digital fil, har jeg alltid tilgang til mine favoritt design, og det beste av alt…. Jeg kan skrive de ut så mange ganger jeg selv vil og jeg er ikke lenger redd for å klippe feil eller eksperimentere med klipping, forming og bretting. Dette er rett og slett supergøy!

Jeg kan printe ut på vanlige kopiark når jeg ikke trenger tykke ark, og jeg kan printe ut på forskjellige ark med struktur og tykkelser når jeg har behov for det. Jeg kan til og med skrive ut designene på “klistremerkepapir” og lage de kuleste klistremerkene hjemme i min egen stue eller kontor.

DSC_6925

I ukene framover vil det dukke opp enda flere print med friske sommerfarger i nettbutikken. Alt designes og lages slik at printene kan kombineres med det mønsteret du liker aller best. Striper, dotter, buer, trekanter, border og ruter, alt i sommerfriske Tutti Frutti farger. Tagsene som etterhvert kommer vil inneholde morsomme ord og uttrykk i kombinasjonen engelsk og norsk. Norske uttrykk er jo noe vi ikke alt for ofte får tak i på ferdigtrykte på tags. Nå gleder jeg meg til å sette i gang å bruke mine nye design ark i livejournalen min, her skal det klippes og limes og settes farge på hverdagen.

DSC_6927

Hva kan du bruke design arkene til:

  • Brett A4 arket med favoritt mønsteret på midten og du har et fiks ferdig kort.
  • Bruk A4 arket med favorittmønsteret som utgangspunkt for et kort du vil dekorere med tags, knapper, klistremerker, perler, bånd og lignende.
  • Bruk A4 arket med favorittmønsteret som utgangspunkt og lim på biter av de andre designarkene slik at du lager en collage av ulike mønstre, men samme farger.
  • Del opp arkene i den form og størrelse du vil ha og bruk som pynt/tags på kort som trenger mer farge, i et fotoalbum eller et bilde du vil henge på veggen, eller i en livejournal.
  • Du kan printe ut arkene i enten 30×30 eller som A4 ark. Husk at ikke alle skrivere tar 30×30. Jeg printer ut i A4 format og trenger jeg størrelsen 30×30 setter jeg arkene sammen til det. Det er alltid slik at jeg kan dekorere skjøtene med et eller annet.
  • Brett en gave eske
  • Pakk inn gaver

DSC_6929

Ha en superduper og kreativ uke du også! Jeg gleder meg til å vise fram de andre printene jeg holder på med i samme serie…. Meld deg på fredagshilsenen så går du ikke glipp av lanseringen.

Klem fra Nina