Tyttebær med julesmak

Tyttebærsyltetøy må jeg ha, både til ribbe og til kalkun. Det hører liksom med til middagen det :o) De siste årene har det kommet massevis av mat geleer på markedet med ulike smaker. Vi får julegele, akevitt gele, einebærgele, rognebærgele og mange flere sorter. Til kjøttmiddager setter jeg fram massevis av slike geleer med ulike smaker, det er noe for enhver smak. Men tyttebæra er også en del av middagen og jeg tenkte at en skikkelig julesmakvri var på sin plass. Jeg blandet sukker med ingefær og litt nellik og vispet alt inn i tyttebæra med en mixer. Vil du prøve det samme er det bare å smake seg til rett mengde. Noen liker den sterke smaken mens noen liker at det kun er antydning til smak :o) Ønsker du tyttebæra litt fluffy, kan du bytte ut sukkeret med melis.

DSC_8250 DSC_8251 DSC_8256 DSC_8262 DSC_8263

 

Har du ikke egne tyttebær i fryseren, kan du tilsette det samme krydderet i et glass kjøpt på butikken. Du trenger imidlertid ikke tilsette sukker da :o) Her har det vært kaldt og godt vær, men julesnøen kan vi visst se langt etter. Jeg skal bruke fredagskvelden til å gjøre stua juleklar, det er sannelig godt at vi kan lage skikkelig julestemning innendørs i alle fall :o)

2 thoughts on “Tyttebær med julesmak

 1. Rosehagen says:

  Takk for koselig kommentar på “Hemmelig oppdrag”.
  Godt innlegg om den uunnværlige tyttebæra;) Jeg må ha den til stekt kjøtt. I år plukket vi rikelig. Noe ble kokt med bl.annet nellikspiker oppi. Virkelig godt;)
  Det meste er klart her hjemme. Noen julegaver skal pakkes og leveres, og kveita skal kjøpes på mandag.
  Fin lørdag til deg;)

  Klem fra Ann-Mari

Comments are closed.