Ullkuleteppe på hytta

Vi er så heldige at vi har fått ett ullkuleteppe fra Sukhi. Et slikt teppe har jeg ønsket meg leeeenge, rett og slett fordi det er i ull og fordi du kan sette sammen teppene akkurat i den farge og det mønsteret du ønsker. Teppet er mykt og godt og fargene vi har valgt passer perfekt inn på hytta. Med brune tømmervegger og det øvrige hvitt, passet det godt med en fargeklatt på gulvet. Fortsatt er vi ikke helt enige om det skal ligge på stua eller om datteren min skal få det med på soverommet sitt…. Hun elsker nemlig disse fargene som vi har valgt, flere blånyanser og litt rundtomkring, finner vi et innslag av mosegrønt. Helt perfekt hos oss. Det geniale med ullkuleteppet er at du kan bestemme alt selv. Om du ønsker et hvitt teppe så er det mulig, ønsker du knall farger så får du det og ønsker du to farger så er det også opp til deg selv. Her kan du lese mer om det. 

ullkuleteppe - hytteinteriør - mountain cabin interior - nordic interior

UllKuleteppene er håndlaget i Nepal, hver kule rulles for hånd før de settes sammen til det teppet vi har bestilt. Det er mye arbeid med disse håndlagede teppene og det fører til ca 4 ukers leveringstid. Men såpass må man regne med når man får et teppe akkurat slik man selv vil ha det. Et stort pluss er det at det er gratis frakt. Teppet tåler godt støvsugeren, og det er viktig når det blir utsatt for både kattehår og brødsmuler og annet som har en tendens til å falle ned på gulvet. Jeg har ikke brukt teppebankeren, men det kan også være en fin metode for å få ut det som fester seg mellom kulene. Siden ull er impregnert fra naturens side, så er det lett å fjerne eventuelle flekker med en fuktig klut.

ullkuleteppe - hytteinteriør - mountain cabin interior - nordic interior

Da vi skulle plukke ut vårt teppe ble det full stans av produksjon på grunn av jordskjelvkatastrofen som rammet Nepal. Leveringstiden ble lengre på grunn av denne katastrofen og plutselig satt jeg der og kjente på hvor heldig jeg var. Teppet fikk plutselig liten eller ingen betydning. Samtidig ble det også veldig viktig å få dette teppet. Rett og slett fordi det fører til arbeidsplasser i Nepal. Dersom du lurer på hvordan arbeidsforholdene til de som lager ullkuletepper er, så kan du sende de spørsmål eller rett og slett lese om dette på hjemmesiden. 

ullkuleteppe - hytteinteriør - mountain cabin interior - nordic interior

ullkuleteppe - hytteinteriør - mountain cabin interior - nordic interior

Det var en glede å teste ut teppet nå i høstferien, sola skinte fra skyfri himmel, og fargene passet veldig godt sammen med maleriet vi har på veggen. Havet og det blå må være med på fjellet, jeg er tross alt født og oppvokst på ei øy langt mot nord. I utgangspunktet tenkte vi på et rundt teppe i beige nyanser, men disse klare, fargene som vi endte opp med passer nok langt bedre. 

ullkuleteppe - hytteinteriør - mountain cabin interior - nordic interior

Dette teppet er sponset, jeg er likevel ikke i tvil om at jeg kunne tenkt meg et rundt teppe av denne typen ved en senere anledning. Her finner du nyttig informasjon om du vil vite mer om ullkuleteppene fra Sukhi. Ha en strålende høstdag alle sammen! 

Klem fra Nina