Ungdomsrom, kule, romantiske eller praktiske

Fra barn til ungdom, det er sannelig mye som skjer i den overgangen. Den ene dagen tramper vi foreldre på legoklosser og bittesmå barbiesko og den neste dagen er leker på gulvet historie. Vel er det en glidende overgang, og leker byttes ut med andre ting. Når ungdomsrommene skal pusses opp og innredes er det lurt å ta utgangspunkt i interessene de har. Hva skal du med massevis av hylleplass til en som ikke leser bøker eller samler på ting. Kjekt å ha, eller…. Tenk funksjon. Har ungdommene mye besøk og bruker de rommet daglig til mer enn å sove. Gjør de lekser der, spiller, chatter, sminker seg, redigerer bilder og film, eller mekker. Noter ned og ta en prat med ungdommen, hva vil de bruke rommet til.

creative-bicycle-storage-600x400

Jeg ble bergtatt av den smarte veggen på dette rommet. Dessverre var all informasjon om den på russisk og da er jeg sjakk matt. Det som fenget meg er at veggen er et modulsystem hvor du kan flytte på skinner av ulik størrelse slik at du kan henge opp ulike ting og flytte på hyller og diverse. Det kan jo være praktisk i hvilket som helst rom. Stilig!

teen-room-design-600x400

 

Størrelsen og utformingen på rommet legger grunnlaget for hva du kan fylle opp med og hva rommet kan brukes til. Bildene nedenfor viser et forholdsvis vanskelig rom å innrede, med søyler og kroker og ingen lange vegger der det er naturlig plass for en seng. Rammemadresser, plassbygde senger, hyller og pulter, tar langt mindre plass en ferdigproduserte. Nå er det jo heller ikke noe hokus pokus å få tilpasset hyller og malt de i de fargene vi selv ønsker slik som her.

1a-Pink-platform-bed-665x498 1a-Typographical-wallpaper-pink-shelves-665x886

Søylene er utnyttet til å lage åpne hyller og en liten bordflate i hjørnet som er stor nok til en skjerm og leksegjøring. Kanskje ikke de fargevalgene vi helst gjør her hos oss, men like fullt mange smarte løsninger som kan kopieres. Farger og tekstur bestemmer vi jo selv :o)

1a-Hot-pink-shelving-bespoke-corner-desk-665x886 1a-Fitted-mirror-door-wardrobe-665x886

 

Så til det kule rommet for den som har plass….. Her bor det nok ikke en som er glad i bøker, men som har helt andre interesser. Kjellerstua kan kanskje gjøres om til en hule som dette for ungdommen. Her er det plass til kompiser i massevis for en filmkveld eller LAN som dataspill gutta liker. Fototapeter, vanlige tapeter og stickers finnes det et bredt utvalg av. Har du bilder selv som det er god oppløsning på, kan du få blåst opp disse til personlige tapeter og plakater. Kult!

3-Teenage-boys-room-Beatles-theme 3b-Beatles-wall-mural-665x374

 

Mange jenter liker den feminine og romantiske stilen. De vil gjerne ha plass til mest mulig dill, klær og sminke. Det kan sannelig være en utfordring å få plass til alt de samler på :o) Dette rommet er ikke for minimalister. Speildørsgarderobe er perfekt når klær skal prøves og vurderes. Hyller i massevis er flott for den lese og pynteglade tenåringsjenta og et romantisk tapet er kanskje det som skal til for å gjøre rommet perfekt.

1b-Bespoke-white-corner-desk-pink-chair-665x665

Nå finnes det senger med integrert oppbevaringsplass å få kjøpt hos de fleste møbelforhandlere i Norge. Praktisk! Dessuten slipper du å vaske under senga :o)

1b-Peach-green-gray-girls-bedroom-decor-665x665

Bildene er lånt via Home-designing.  Her finnes det spennende interiørbilder fra hele verden som lar oss bli inspirert til å tenke litt annerledes enn det vi er vant til :o) Nå skal jeg komme meg av sted på ei treningsøkt før kofferten skal pakkes for påsketur. Nå gleder vi oss stort til EuroDisney, Eiffel tårnet og diverse andre attraksjoner. Og jeg, jeg skal selvfølgelig ikke gå glipp av Merci :o) Ha en super mandag hvor enn du er!

 

 

 

 

 

Translate »
%d bloggere liker dette: