Urtehagen min

Jeg ønsker meg en urtehage slik som Henrik Ibsens utenfor Grimstad :o) Den er stor og den er full av ulike spiselige og legende urter, i tillegg er det vakre trær og blomster i denne hagen. Min urtehage er vel egentlig ingen urtehage, hi, hi, men akkurat passe stor for mitt bruk og med de plantene jeg bruker mest :o) Jeg gleder meg hver eneste vår til å få grave i jorda og sette ned plantene. Noen er flerårige, men de fleste jeg bruker er ettårige da mine såkalte flerårige har hatt en tendens til å finne det for godt å bli ettårige…. hi, hi :o) Bildene er tatt lørdag morgen, sola varmer og jorda er ny og varm, det er bare å sette ned mine søte små :o)

DSCN3301

Siden jeg ikke har flere mål tomt å ta av så har jeg valgt å bruke Høybed, de finnes i mange varianter og kan bygges ut akkurat slik du ønsker det. De kan til og med være rund og inndelt som kakestykker. De kan stables i høyden som her og de kan settes ut som lave bed. De kan ha sneglekant og de finnes i råjern slik som jeg har, de ruster over tid. Eller du kan velge galvanisert jern som beholder sølvfargen.

DSCN3304 DSCN3305

Jeg liker at hagen skal være til glede og kos, jeg må derfor ha noen sitteplasser litt over alt slik at jeg kan se hele hagen fra forskjellige plasser. Denne stolen er plassert slik at kaffen kan nytes i den tidligste morgensola. På ettermiddagen er det skygge her og godt å sitte hvis det er for varmt. Brukes sjelden av meg på ettermiddagen :o)

DSCN3309 DSCN3311

Da er bedet nyplantet og jeg gleder meg til tre typer salat, jordbær, persille, peppermynte og dill :o)

DSCN3313 DSCN3314 DSCN3315

Inntil plantene har vokst seg store får det ligge noen krukker i den løse jorda, da er det ikke plass til katter….. :o)

DSCN3317 DSCN3318 DSCN3321

Jordbærplantene blomstrer, da er det håp om jordbær med fløte fra egen hage i år også :o) Jeg har ikke plantene for at det skal bli størst mulig avling, men fordi det er koselig for ungene og meg å plukke og spise når vi ser modne bær :o) Rips, solbær og stikkelsbær ser det ut til å bli en del av i år også, nydelig med rips og vaniljesaus…. I fjor plantet jeg bringebær, på hagesenteret ble det sagt at de første bærene sannsynligvis kommer om tre år, men nå blomstrer det for fullt så jeg håper på bær i år og jeg :o)

DSCN3323

 

Vi er midt i uka og gråværet henger tungt over Trøndelag, heldigvis er det oppholdsvær så i ettermiddag skal det plantes mer sommerblomster :o) Ha en strålende dag alle mine lesere!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

6 thoughts on “Urtehagen min

 1. Reidunn says:

  Det var noen utrolig smarte plantekasser!!:)
  Var inne på sida du har linket til:)
  Her var det virkelig noe til ethvert bruk:)
  Ja det er gøy å kunne plukke både bær og krydder fra hagen!!
  Gleder meg til de første jordbærene:)
  Ønsker deg også en fin dag Nina:)
  Klem Reidunn

 2. Christine says:

  Så flott urtehage da!! Det var jo kjempesmarte plantekasser :) Her står det heller dårlig til med urter….har funnet ut at det rett og slett ikke er nok sol og varme i Bergen til at det skal funke optimalt :p
  Kanskje jeg bare skal kjøpe ferdig utvokste urter og sette ned i jorden ;)

  Ønsker deg en flott torsdag!
  Klem fra Christine

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Tusen takk! Ja, ferdig utvokste urter er smart, jeg bruker også det med enkelte planter, prøvde til og med å sette ned ei rot i hagen med dill, jeg hadde klippet den helt ned og tror du ikke den vokste seg stor og fin ute i bedet. Den var kjøpt på meny og ikke sådd selv :o) Klem

Comments are closed.