En uteplass til å bli glad i

goede-maat_vt_buitenmeubels
Via vtwonen

I skrivende stund har jeg dratt en laaaaang ledning bort til uteplassen min og nyter godværet med laptop på fanget og jobbing med blogginnlegg og nettbutikk. Jeg elsker nemlig at det meste kan gjøres utendørs når været tillater det. Lille valpen vår ligger og sover så godt i bagen ved siden av stolen min og kaffen smaker ekstra godt i frisk luft. Jeg titter litt rundt i hagen, som akkurat nå bærer preg av at det snart skal skje noen endringer. Vi skal nemlig utvide uteplassen. Fra kjøkkenet har vi dør rett ut til hagen, her har vi treplattingen vår som vi bruker fra morgen til kveld. Denne skal vi nå utvide, slik at vi får bedre sitteplasser på morgenkvisten og skjerming for flere vindretninger.

Møblering av uterommet kan være like vanskelig eller enkelt som det er innendørs. Ute er vi imidlertid avhengig av både vind og solforhold, men uansett så vil vi jo gjerne gjøre uteplassen til et sted som fungerer, enten det er til å slappe av, jobbe eller spise. Da jeg fant nettsiden til nederlandske vtwonen, ble jeg så betatt at jeg hadde lyst til å trylle alt inn i hagen min. Noen ganger får man en sånn skikkelig god stemning av bilder og det fikk jeg i dag. Sommeren bærer med seg mye stemning, dufter, lyser og smaker. Jeg kunne Jeg kunne rett og slett kopiert alt over til min egen hage….. Ettermiddagskaffen her…. Ja takk! Eller lunsj på uteplassen på første bildet…..

goedemaat_vt_buitenmeubels_

Sydlansk stemning, enkel men funksjonell og stemningsfull innreding. Et teppe kan like gjerne fungere som solskjerm som en markise, seil eller parasoll. Perfekt sted til en kopp te og ei koselig skravlestund.

goedemaat_vt_buitenmeubelsf1

Betong, treverk og gressplen er gjerne de underlagene vi velger til sittegruppene våre. Lyse steiner er imidlertid å se i flere hager, ikke bare som stier og gangveier, men også som underlag for stoler og bord. Hvite steiner som er benytte på noen av bildene, kan nok bli både kostbart og vanskelig å få tak i mange steder i Norge. Likevel, også her hjemme får vi tak i mye vakker dekorstein som kan bli en pryd for hagen. Dette stedet gir meg rett og slett en god og varm sommerfølelse.

karwei_tuin_1

Plant kjøkkenhagen i kasser som kan flyttes rundt slik at sol og varme utnyttes på det beste.

karwei_tuin_2

karwei_tuin_4

En herlig kosekrok etter en lang dag på jobb. Det har kommet mange typer utendørs sekkestoler som er fantastisk gode å synke ned i. Dette kosehjørnet skulle jeg gjerne hatt i hagen min!

outdoor-idea_7

Stemning på taket, et fantastisk sted å sitte og nyte utsikten i sene kveldstimer. Kvaliteten på utemøblene er blitt bedre og bedre med årene, nå finner du også vanntette puter, dersom du er lei av å springe inn og ut av huset med puter mellom regnskurene.

dakterras

Du finner mer inspirasjon under Hage og uteplass. Nå gleder jeg meg til å komme i gang med plattingen, jeg har vært litt rundt og knipset før bilder, slik at du også skal få være med og se hvordan dette blir. Ha en herlig fredag og ei strålende helg!

 

Signatur

Translate »