Værsyk jeg, nei langt i fra

Jeg hadde bestemt meg, ikke mer værmelding på meg. Nå skulle jeg  ta været som det kommer, dag for dag. Hvor lenge holdt det…. Jo, fra mandag kveld til tirsdag morgen. For når lederen i adresseavisen har viet en liten spalte om det fraværende sommerværet, ja da får jeg det med meg. Og hva kunne jeg lese…. Jo, at prognosen for trøndersommeren er dårlig. Det meldes om toppen to sommerdager i juli, det vil si over 20 grader. Sommeren i juni er avblåst, det har en annen avis meldt. Dette ble da en riktig så trøsteløs inngang på et blogginnlegg tenker du kanskje nå. Det er jeg enig i, derfor skal jeg fortelle om den unge jenta som svarte på følgende spørsmål fra lokalavisen.: “Blir du værsyk”….Neida, svarte hun, det ser visst ut som jeg nå skal få oppleve den dårligste sommeren i Trøndelag på over 50 år, det er jo historisk og tenk, det får jeg oppleve. Dessuten kan vi ikke la være å oppleve ting selv om det er dårlig vær……  Prydeple

Den jenta har jo helt rett, vi kan ikke la være å oppleve ting selv om det regner og blåser, vi må finne alternative ting å gjøre. Som å ta ei treningsøkt for å holde oss i varmen, kanskje sitte ved symaskinen noen kveldstimer, vi kan spise varme supper og drikke kakao, vi kan gå på museum innendørs, og kanskje se noen av de nye filmene. Vi kan gå en tur i parken eller i hagen, og nå som det blomstrer så flott, er det kjempekoselig å ta med litt av sommeren inn :)

  
Prydepletreet blomstrer som bare det, tar jeg en titt ut av stuevinduet er det helt mørkrosa…. Det er rett og slett en fryd for øyet. Dessverre holder det seg ikke så lenge innendørs, men den gir glede her og nå. Dette treet vokser litt slik det selv har tenkt, en gren her og en gren der. 

  
Visste du at det kan beskjæres året rundt? Både sommer, høst og vinter. Ønsker du et tre med høy krone, da fjerner du de nederste grenene, ca 10 fra stammen skal de klippes eller skjæres. Dette gjøres best på sommeren.

Prydeple

På høsten og vinteren kan du gå i gang med selve trekronen. Fjerner du døde kvister og grener, da får de friske grenene bedre vekstvilkår og kronen blir tettere og finere. Det blir også en finere fasong om du tynner ut toppen ved å fjerne noen av de tykkeste grenene.

Skal du fjerne tykke grener, lønner det seg å sage fra undersiden. Deretter sager du det som gjenstår fra oversiden. På denne måten unngår du å knekke greina og skape stygge sår. Dette tipset har jeg funnet på flere nettsider.

IMG_8609

Da jeg knipset bildene i går, var det ikke en eneste blå flekk å spore på himmelen. Himmelen var rett og slett hvit og lys grå :) Akkurat nå skinner sola inn i stua og det loves faktisk godt vær og et tosifret antall grader når det nærmer seg helg. Ha en strålende tirsdag alle sammen!

Klem fra Nina