Vakker innpakking av julegaver

Vakker innpakking av julegaver

Vakker innpakking av gaver

Både i går og i dag har jeg fått handlet litt julegaver og i helga har jeg tenkt å bruke litt tid på å pakke de inn. Dersom det ikke blir alt for mange gaver..... er det gøy å pakke de ekstra fint inn og i kveld har jeg lett litt etter inspirasjon til koselig, morsom, nostalgisk og lekker innpakking. Noe skal passe til bestemor, noe til tante, noe til små frøkner og noe til store gutter, noe til venninner og noe til bestefar.

Ja, det er bare å finne fram kreativiteten og gå i gang, og litt ekstra inspirasjon med på veien er da helt på sin plass. Selv er jeg veldig glad i det brune "gråpapiret". Det er rimelig i innkjøp, holder godt selv om innholdet har skarpe kanter og ikke minst, det meste av pynt og farger passer godt til papiret. Kanskje vil du pakke inn i poser og stemple på en liten hilsen som på det første bildet. 

Craftpaper eller "gråpapir"

Selv om det er mye fint farget papir så er det uendelige muligheter for innpakking, stil og pynt når du bruker gråpapir eller det litt tykkere papiret som på engelsk kalles craftpaper. Dersom gavene ikke skal sendes er det nydelig med slike kvister som dette på pakken og litt hyssing rundt. 

Vakker innpakking av julegaver

Via Scoutmob

Naturlig pynt

Duften fra julegavene trenger ikke nødvendigvis komme fra innholdet. Hva med litt duftende pynt fra hagen og krydderhyllen. Enkle bastbånd, trestjerner og blader i papir eller ekte grener og kanelstenger er ren, enkel og vakker pynt på gavene. 

Til og fra lappene må ikke nødvendigvis være de små med god jul på, det kan også være et kort med et vakkert bilde og en hyggelig tekst på. 

Vakker innpakking av julegaver

Via

Vakker innpakking av julegaver

Via

Gavelapper fra Bye9design

Du finner gavelapper og vakre julekort til både barn og voksne i Bye9designs egen nettbutikk. Enten du vil benytte julekortene eller gavetagsene vil resultatet bli vakre gaver du kan være stolt over. Print ut på matt, tykt papir eller velg glossy papir dersom du liker den stilen best. Alle produktene hos Bye9design kan printes ut på vanlig fargeskriver. I tillegg trykker jeg opp produkter lokalt i Levanger, som jeg sender til deg som vil ha ferdigtrykte produkter. 

Print ut det du trenger til juleforberedelsene
Julekort med vinterstemning

Gratis gavelapper du kan printe ut selv

Hver fredag sender jeg ut en fredagshilsen på epost til mine følgere. Der får du tips og ideer til hvordan du kan bruke print og papir til hobbyprosjekter i din hverdag. Der finner du inspirasjon både for store og små, samt hvordan du kan bruke printene fra bye9design. For det er jo ikke så dumt å skrive ut kort og hobbyprodukter selv. Da bestemmer du selv hvilken kvalitet du skal bruke på papiret. Har du først lastet ned et print, så kan du skrive det ut så mange ganger du vil uten at det koster deg mer enn papir og litt blekk.

Alle som er følgere av fredagshilsenen min, får tilgang til et gratis bibliotek her på bloggen. Der ligger det forskjellige kort, og print som du kan bruke gratis så mye du vil. Ett av printene som ligger der er disse gavelappene. De fyller en hel A4 side og du kan printe de ut så mange ganger du vil. Har du lyst til å motta fredagshilsen fra meg, og samtidig få tilgang til bibilioteket med gratis print, da kan du melde deg på nedenfor dette blogginnlegget.

Vanskelig papir - hvordan få tapen til å sitte

Har du noen gang pakket inn gaver med papir som spretter opp selv om du taper og taper..... Det er en enkel løsning på dette. Enten fester du papiret med bånd eller hyssing, eller så bruker du krafig, dobbelsidig tape. Da jeg bodde i Frankrike for noen år tilbake, fikk jeg pakket inn alle gavene i butikken. De var så utrolig dyktige på kreativ innpakking.

Der snappet jeg også opp tipset om dobbelsidig tape. Ikke bare sitter papiret mye bedre, men tapen blir også usynlig og pakken blir penere. Husk bare å velge en av de kraftigste typene, da er det heller ikke nødvendig å bruke så mye, og taperullen rekker til mange pakker. 

Vakker innpakking av julegaver

Via the papersome

De helt spesielle gavene

Ikke alle innpakkinger er gjort i en håndvending. For deg som ikke kan sette av mye tid til denne koselige jobben, kan det være lurt å bestemme deg for en eller to mottakere som skal få en eksklusiv innpakket gave fra deg. Noen forberedelser må du gjøre, blant annet pepperkakebaking.... I fjor til jul, fant jeg ferdige pepperkake hjerter med hull i til oppheng, de hadde vært flott pynt på gavene.

Helt til sist får du link til framgangsmåten på flettede silkebånd rundt gaven. Se så flott det tar seg ut mot det perlemorskimrende papiret. 

2 thoughts on “Vakker innpakking av julegaver

 1. Rosehagen says:

  Hei;)
  Her var det mye lekkert ;)
  Pent innpakkede pakker er bare så lekkert. Nesten så en sparer på dem noen dager ekstra for å nyte synet av kreativ innpakking. Jeg koser meg med innpakking. Ellers går det i vanlige førjulsaktiviteter;) Vi har vært en tur på fjellet og hatt nysnø under beina;)
  Ønsker deg superfine adventsdager;)

  Klem fra Ann-Mari

Comments are closed.