Vakker veggpynt du lager selv

Vakker veggpynt du lager selv
Vakker veggpynt du lager selv

Bye9design printshop

Superenkelt, raskt og ikke minst, vakkert.....

Sommeren tittet innom Trøndelag noen dager, og hver ledige stund tilbringes utendørs. Vi fant ut at det var på sin plass å hylle sommeren med et fargerikt bilde. Vi, datteren min og jeg, digger å lage ting av papir, og gjerne noe som ikke tar for lang tid. Dette bildet er derfor et perfekt formiddags eller ettermidagsprosjekt. Teknikken vi har brukt her, kan også brukes til å dekorere et kort eller kanskje en perm eller notatbok. De er også supre til å lime inn i et scrappeprosjekt eller fotoalbum. Ut over sommeren vil det dukke opp flere prosjekt laget med utgangspunkt i disse 12 arkene med vannfarger.

Vakker veggpynt du lager selv

Dette trenger du

Ideen til dette bildet fanget jeg opp via Pinterest. En gullgruve for deg som er på leting etter kreative prosjekter. Jeg startet med å lage 12 ark med vannfarger i friske og flotte farger. Om du ikke liker å male selv, finner du våre ark i printshoppen. Du kan også benytte deg av ukeblader eller andre ark som har flotte farger du liker. Du kan også sette ungene til å male eller bruke tegninger de har laget.

Kristine valgte seg ut fire ark hun likte. I tillegg har vi brukt en Ikea ramme med passepartout, limstift, en kutter med sirkelform, og et tykt ark for å lime sirklene på. Du kan også kutte trekanter, strimler eller andre former du liker. Vi brukte limstift, men det er også mulig å benytte decoupagelim for å bevare bildet bedre. Vi har glass utenpå vårt og fant ut at limstift er godt nok.

Friske farger malt på akvarell papir. Strukturen i papiret kommer fram også på utskriften. 

Vakre nyanser som minner om sommer, sol og sjø. Print ut på 160 grams papir for  å få stødige papirklipp. 

Vakker veggpynt du lager selv

Ingen bilder blir like

Ettersom det er massevis av farger og sjatteringer på disse arkene, kan du lage mange varianter uten at noen blir helt like. Du kan titte lenge på bildene og oppdage nye mønstre avhengig av hvor formene er kuttet. Du kan lage bilder fra ett eneste ark, eller sette sammen fra flere ark slik Kristine har gjort. 

Vakker veggpynt du lager selv

Så skal mønsteret lages

​Etter at sirklene var ferdig kuttet, begynte jobben med å legge de utover i det mønsteret vi vile ha. Jeg ville ha rekker med sirkler, men Kristine ville ha de spredt i et tilfeldig mønster. Hun vant ettersom det er hun som har laget bildet. Jeg synes det ble rålekkert og det tar seg fantastisk ut på kjøkkenveggen. En herlig fargeklatt. Til dette bildet kuttet vi sirkler fra fire ark, det vil også være fint å bruke sirkler bare fra ett ark. Det morsomme er jo å leke seg med fargenyanser og lage et bilde som passer inn der du skal ha det.

Vakker veggpynt du lager selv
Vakker veggpynt du lager selv
Vakker veggpynt du lager selv
Vakker veggpynt du lager selv

Dette prosjektet passer for både små og store

Vi koste oss utendørs i sola med dette prosjektet. Mange ringer ble kuttet og lagt i en boks med lokk til senere bruk. Det er enkelt å plukke fram om et nytt bilde skal lages og kanskje gis bort i gave. Et perfekt prosjekt for små barnefingre, og en fin måte å leke med farger på.

Har du lyst til å bruke de samme fargene som vi har benyttet finner du de 12 arkene i nettbutikken. Du kan printe ut akkurat det arket du vil ha, så mange ganger du vil. Vi gleder oss til å lage enda flere bilder og kort med disse arkene og de dukker helt sikkert opp som blogginnlegg etterhvert. 

Vakker veggpynt du lager selv