Vann, sol og sommer ved Tannfors

God søndag alle herlige følgere :o) Kanskje noen av dere husker at jeg i vinter viste dere bilder fra Sveriges største vattenfall, Tannfors. Den gang var det vinter og kaldt og det var ikke mye bevegelse i vannet, eller rettere sagt, isen. På bredden ved fossen hadde kreative mennesker bygd opp en iglo som vi kunne besøke, hele innlegget finner dere “her”. Nå er alle spor av vinter og snø borte, sommeren har tatt over og det var godt og varmt den fredagskvelden vi tok turen innom. På tur hjem fra fotballcup så datteren min skiltet til Tannforsen og begynte å snakke om hvor gøy det hadde vært å se fossen nå på sommers tid :o) På impuls la vi derfor ivei inn gjennom skogen og møtte et lite og koselige hyttetun, badet i sol og varme. Her parkerte vi bilen og tuslet avgårde inn til fossen. Det er flotte turstier å ta seg fram på og nå på sommeren kan du kose deg med masse vakre planter langs stien :o)

IMG_3107

Det har ikke alltid vært like enkelt å ta seg fram hit til fossen. Tidligere var det ingen vei inn hit og all ferdsel skjedde med båt mellom breddene for deretter å bli fraktet videre med hest og kjerre. Nå er det vei helt inn og tilrettelagte stier helt fram. Det koster 30 kroner å stå parkert her, dette går til å holde vedlike vei og stier. Dette er jo noe vi er vant med fra fjellområdene i Norge også :o)

IMG_3110

Jeg skal love dere at denne fossen ikke var stille av seg, det tordnet og brølte rundt ørene på oss, herlig.

IMG_3113

Det kan se ut som jeg lener meg mot gjerdet her, men det gjorde jeg altså ikke, kalde små vanndråper svevde rundt oss, det så nesten ut som damp :o)

IMG_3114

Kveldssolen skinte og blinket i vannmassene… IMG_3117

Noen vanndråper blir hengende igjen i luften før de faller ned med et drønn.

IMG_3118 IMG_3120

Her svever vanndråpene som skyer bak buskene, og ja, vi klarte ikke å unngå alt vannet så litt våte ble vi.

IMG_3121

Hit men ikke lenger. I vinter gikk vi helt i enden på denne brua, men det turte vi ikke denne gangen. Det var en helt annen opplevelse å stå her nå, men de øredøvende lydene rundt samt all bevegelsen i vannmassene.

IMG_3132 IMG_3133

Det hele ender ut i en vakker innsjø….

IMG_3134

Gamle trapper ligger her fortsatt….

IMG_3135

Og slike skilt som dette finner du langs hele stien. Det ble som en liten naturfagtime den runden vi tok her. Mange skilt var satt opp og bilde og navn på plantene sto påført. I tillegg fant vi jo dem igjen i levende live :o)

IMG_3140

Vi er så glade og fornøyde over at vi tok turen innom. En helt spesiell naturopplevelse for oss :o) Den store kontrasten mellom sommer og vinter er helt fantastisk. Tannforsen turiststasjon har egen hjemmeside som du kan besøke “her”.  Da er denne helgen snart ved sin ende, her har det vært varmt, veldig varmt, så vi har kost oss glugg ihjel med sommeren som endelig kom hit til oss også :o) Håper dere alle har hatt en herlig søndag!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20