Vårgleder i hagen

Mandag ble en skikkelig herlig fridag der jeg fikk gjort unna en del oppgaver og sannelig ble det lunsj i hagen etterpå. Vi er jo i gang med å forberede hytta vår for salg og de siste helgene har det blitt med noen esker hjem for oppbevaring. Det er egentlig ikke helt godt “timet” dette salget, for nå skal både konfirmasjon og hyttesalg skje omtrent samtidig. Konfirmasjonen skal vi ha hjemme og det siste jeg hadde tenkt på var at hytteinventaret skulle flytte hjem på denne tiden…. Ja, ja, slik er det jo noen ganger og vi skal da finne plass til det meste. Selskapet skal jo ikke holdes i bodene, hi, hi, det skulle tatt seg ut :o)

DSC_5517

 

Jeg titter alltid i bladhyllene når jeg er på mathandel. Akkurat nå har jeg gått litt lei av interiørblader….. grøss og gru, er det mulig….. Ingen fare, det tar seg nok opp igjen. Men akkurat nå er jeg litt ekstra opptatt av hagen. Det har vært så varmt at det har vært godt å tusle rundt i hagen og jobbe litt. Planleggingen av sommerens hage og oppgradering med litt levegger og diverse er i gang på tegnearket. Så utrolig gøy! Og mens jeg tittet i bladhyllene fant jeg et splitter nytt blad. Hageliv og hagerom.

 

DSC_5534

Det ble en lang og god lunsj i hagen :o) Nye tulipaner i den nydeligste farge, god mat og helt nytt hageblad. Det er sannelig noen stunder som er bedre enn andre. Slike øyeblikk er viktig å ta vare på.

DSC_5527

 

 

 

DSC_5533

 

Den lille dronningen vår koser seg utendørs når sola skinner. Hun er så glad i å være ute i perioder at hun har lært seg og åpne et vindu, klatrer ut på taket og hopper ned. Noen ganger er menneskene utrolig treige til å slippe meg ut, tenker hun kanskje, men hun vet råd. Vil hun inn, tar hun gjerne samme veien, klatrer opp takrenna, opp på taket og leter etter et åpent vindu et eller annet sted….. Det har sine fordeler og ulemper når det er gnager sesong, etter en lang rekke stolte visninger av fangst midt på natta…. er vinduene heretter hermetisk lukket!!!

DSC_5523

Er det mulig å få nok blomster, nei, det tror jeg ikke. Jeg gleder meg veeeeeldig til å komme i gang med hagesesongen. Heldigvis har jeg ikke handlet inn noen uteblomster enda, for nå meldes det kuldegrader igjen…..

DSC_5519

Jeg har imidlertid tatt en tur rundt huset med fotoapparatet og knipset hagen fra ulike vinkler. Bildene skal printes ut og settes inn i boka mi hvor jeg nå er i gang med å tegne opp endringsforslag. Jeg har tegnet inn alle busker og planter som jeg vet navnene på og hvor de står. Jeg har også lagt inn noen kommentarer på jordsmonn, sol, skygge og om plantene som står der trives eller ikke. Det er et godt utgangspunkt for jordforbedring, planteflytting og når nye planter skal kjøpes inn.

DSC_5531

Før og etterbilder fra hagen er morsomme. Tar du bilder etter at du har plantet nye stauder eller et nytt tre, er det ekstra morsomt noen år senere og sammenligne. Vi merker liksom ikke at trær blir større før de plutselig en dag skygger for sola :o) Men tar du bilder vår, sommer og høst av de ulike stedene i hagen, så er det enkelt å følge utviklingen.

DSC_5518

 

Da skal jeg knytte joggeskoene på meg og komme meg avgårde på jobb. Det har nesten blitt en vane at jeg går til jobb nå. Det er helt utrolig herlig! Nå kan jeg følge med på alt som spirer og gror i grøftekanter og etterhvert på åkrene når den tid kommer. Trærne står med lubne skudd, det er så herlig å tenke på at det om en måned, eller høyst sannsynlig to, igjen er en grønn verden rundt oss :o)  Ha en herlig onsdag!